Најновије

ДАЧИЋ О ДОЛАСКУ ОЛБРАЈТОВЕ И КЛИНТОНОВЕ У ПРИШТИНУ: Прва, као и супруг ове друге, предводили су агресију против наше земље

Ривалка актуелног шефа Беле куће Доналда Трампа, на изборима за председника Америке 2016. године, Хилари Клинтон, налази се међу главним званицама за церемонију којом ће 12. јуна косовске власти обележити годишњицу уласка НАТО снага на КиМ. Осим прве даме САД из периода бомбардовања СРЈ, на листи гостију који се очекују у Приштини је и Медлин Олбрајт, америчка државна секретарка за време мандата Била Клинтона.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Како су пренели косовски медији, домаћини страним званицама биће три бивша председника привремених институција у Приштини - Фатмир Сејдиу, Беџет Пацоли, Атифете Јахјага и Хашим Тачи.

Хилари се нашла на листи званица јер у Приштини сматрају да је у време док је била државна секретарка САД од 2009. до 2013. године "дала огроман допринос јачању независности и државности Косова на међународној сцени". Она је, иначе, 2010. у оквиру балканске турнеје боравила у Приштини.

Хоће ли на церемонију у јуну доћи неко од представника актуелне, Трампове администрације, засада се не помиње.

Шеф дипломатије Ивица Дачић каже да га не чуди то што би Олбрајтова и Клинтонова требало да буду гошће на најављеном скупу:

- Прва, као и супруг ове друге, предводили су агресију против наше земље која је имала за циљ насилно одвајање КиМ. Искрено верујем да ће овај потез перјаница бивше администрације, која је и даље у отвореном клинчу са председником Трампом, њему указати да они и овим чином бране политику свршеног чина која нас, ево 20 година од престанка рата, спречава да дођемо до компромисног и обострано прихватљивог решења.

Тзв. косовске власти су се протекле две деценије на различите начине захваљивале породици Клинтон, па осим тога што је један бутик у Приштини понео име по Хилари, њеном супругу је 2009. подигнут споменик висок шест метара у центру града. Пре тога је булевар, на коме је споменик откривен, већ био назван по њему.

Харадинај може у Америку?

Премијер привремених институција у Приштини Рамуш Харадинај, према писању косовских медија, требало би у петак да отпутује у Америку. Харадинају је у јануару одбијена виза за САД, а незванични извори из Стејт департмента тада су преносили да је разлог то што неће да укине наметнуте тарифе.

Шешељ се обратио Бошку, у студију сви попадали од смеха: "Ако треба млатићемо се!" Споменуо и бурек! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Министар Дачић и унука Махатме Гандија, конференција за новинаре

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА