Најновије

ОЧИ СВЕТА УПРТЕ У ЛИБИЈУ: Шта кажу Руси, а шта ЕУ - ко кога ту подржава? (ВИДЕО)

Кремљ је саопштио да не подржава либијског војног команданта Калифу Хафтара који је наредио својим снагама да крену према престоници Триполију. ЕУ је позвала на смирење и упозорила да би ситуација могла да се отргне контроли.

ЛНА (Фото: Јутјуб)

Дмитриј Песков, портпарол руског председника Владимира Путина истакао је потребу да се избегну акције које би довеле до наставка крвопролића, пренео је АП. Он је рекао новинарима да је потребно уложити сваки могући напор да се постигне решење мирним дипломатским средствима у Либији. На питање да ли Русија подржава Хафтара, Песков је рекао да Москва ни на који начин није укључена у то.

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић изјавила је да су веома забринути због гомилања војске које је у току у Либији и ексалацији реторике која озбиљно ризикује да доведе до неконтролисаног сукоба. Коцијанцић је рекла да ЕУ позива "све стране да одмах деескалзују ситуацију и прекину све провокативне радње".

Лидер међународно непризнате администрације у Либији, Калифа Хафтар, наредио је јуче својим трупама да крену према престоници Триполију, која је под контролом снага лојалних премијеру Фајезу Серају, пренео је Ројтерс. Хафтар је позив објавио у видеу насловљеном "Операција ослобађања Триполија".

Либија је од свргавања са власти и свирепог убиства лидера Моамера Гадафија подељена на међународно признату владу у Триполију на челу са премијером Серајом и паралелну администрацију лојалну Хафтару, за коју се бори Либијска национална армија (ЛНА), подсетила је агенција.

Хафтарова Либијска народна армија (ЛНА) већ је у предграђу Триполија. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Жесток шамар про-америчким властима у Триполију од Калифе Хафтара

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА