Најновије

РУСИ ОБЈАВИЛИ ПРВЕ СНИМКЕ БАЗЕ НА АРКТИКУ: Погледајте како изгледа Путиново моћно утврђење чији ракетни системи раде и на -50! (ВИДЕО)

Руска војска увелико ради на побољшању инфраструктуре на Арктику, тако да се оснивају нове базе и уређују старе.

Руска база на Арктику (Фото: Јутјуб)

Министарство спољних послова објавило је снимак дроном технолошки веома напредне базе у Јакутији.

База названа "Северна детелина" оперативна је од 2015. године и тамо борави око 250 војника. Налази се на острву Котелни, вероватно на најмање гостољубивом подручју на планети, а ближе је Аљасци него Москви.

Изграђена је у облику три листа, а захваљујући напредној технологији, омогућен је лагодан боравак у бази без утицаја на животну средину, а има залиха за годину дана, у случају најгорег сценарија.

Овај "тролист" је један од три нове руске базе изнад 75. паралеле и део је руског пројекта којим желе да потврде своју војну снагу широм арктичке обале.

Руска војска наводи да је у последњих шест година изградила 475 војних локација које се протежу од западне границе Русије па све до Беринговог мореуза на истоку.

База има стамбене и пословне блокове који су међусобно повезани, а 20-ак метара од центра базе налази се и мала православна капела.

База је опремљена одбрамбеним ракетним системима и системом средњег домета "Панцир" који је прилагођен леденим условима и до минус 50 степени.

Руски војни телевизијски канал "Звезда" објавио је видео снимак ракетног бојевог гађања током вежби у Црном мору. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Курир/РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА