Најновије

ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Паметнији попушта, померамо скуп у Новом Саду; рудник Јасеновац нећемо затворити! (ВИДЕО)

Председник Александар Вучић данас је у Кучеву обишао Дом здравља чија је реконструкција у току, а коштаће око 130 милиона динара. Председника су дочекали бројни грађани, а међу њима и деца обучена у традиционалну влашку и српску ношњу, као и представници локалне самоуправе и председник општине Владимир Стојановић.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Заменик директора Дома здравља Иван Рајичић рекао је да се у тој здравственој установи лечи око 13.000 зитеља Кучева, а ради 21 лекар и 53 медицинске сестре и техичари. Прва фаза реконструкције, која је коштала 19,1 милион динара је завршена, а укључила је комплетну обнову блока хемодијализе, на коме се тренутно лечи 11 пацијената, рекао је Рајичић. Такође, завршена је комплетна инсталациона и водоводна мрежа.

- Очекујемо да нам стигну одобрена средства, како би почела друга фаза реконструкције вредна 111 милиона динара - додао је Рајичић.

Он је појаснио да та фаза подразумева и реконструкцију крова, нову фасаду, набавку котлова и уређење платоа испред Дома здравља. Са председником су у Кучеву министар здравља Златибор Лончар и Марко Благојевић, директор Канцеларије за јавна улагања, која је обезбедила средства за обнову Дома здравља.

Нећемо затворити Јасеновац

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас, током обраћања грађанима у Крепољину, да ће држава много више новца улагати у тај део Србије, као и да неће затворити рудник мрког угља Јасеновац.

Он је најавио да ће следеће недеље у Жагубицу доћи Кинези, да виде да ли ће инвестирати у фабрику, а ако неће - онда ће то урадити држава.

Вучић је казао да 250 породица живи од тог рудника и да, упркос препорукама Светске банке да се затвори, држава то неће урадити пре него што пронађе инвеститоре који ће запослити 300 до 400 људи, као и док се не реши питање фабрике инвеститора за фабрику ФОЖ у Жагубици.

Напоменуо је да тај рудник има резерве за још 30 година експлоатације.

Истакао је да ће држава улагати у инфраструктурни развој Хомоља и додао да је то један од најлеших делова наше земље, као и да ће се улагати у туризам тог "бисера Србије".

Он је казао да је држава уложила пет милиона евра у реконструкцију пута Крепољин - Жагубица и Крепољин - Горњак - Петровац.

"Надам се да вам је сада боље и да видите да вам држава посветила пажњу Хомољу".

Вучић је рекао да је то само почетак и да је потребно уложити још много више новца, водоводно снабдевање и пречишћавање отпадних вода и скундарну канализацију за шта је оптребно око два милиона евра.

То је, додаје, ствар која ће већ ове године бити решавана.

"Први пут можете да видите да је држава спремна да уложи у овај крај, данас имамо новца и улагаће се све више".

Председник је рекао да ће се држава борити да се врате људи из иностранства и да ће се направити посебан програм или план субвенције и подстицаја за њих да покрену бизнис и да могу и овде да зараде новац.

„Борба за радна места је кључна, и она се не води тестерама, ни разбијањем стакала, малтретирањем људи који другачије мисле", нагласио је он.

Истакао да је да је онима који би да Србију разбијају, баве се насиље, тешко да гледају како се Србија опоравља, гради и напредује.

„Јасно ћемо ти људима рећи да не може нико да ради кршећи устав или законе, јер они морају да се поштују", закључио је Вучић.

Паметнији попушта, померићемо скуп у Новом Саду

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће, у складу са девизом "паметнији попушта", скуп у Новом Саду померити са 12. априла на 11, иако је тај скуп већ пријављен, а опозициони није.

„Речено ми је „немој тај дан, јер ми шетамо". Тада ће да шета њих 500, уместо нас 20.000. Иако смо ми пријавили скуп, а они нису, рекао сам „ми ћемо да се повучемо". Паметнији попушта", казао је Вучић додајући да је прихватио да скуп буде одржан и на „неповољнији дан".

Он је истакао да не жели да било када и било где буде више икада сукоба међу Србима.

Обраћајући се грађанима у Крепољину рекао је да је слобода јавног окупљања уставно право и да не сме да се дешава да неко неком забрањује то право.

Вучић је указао да је у оквиру кампање „Будућност Србије" било планирано да се у петак 12. априла одржи скуп у Новом Саду, на дан када „неких 500 шета", уместо 20.000 који би се окупили на скупу у оквиру кампање.

Дођите 19. у Београд да им покажемо шта је Србија поштених људи

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас грађане Крепољина да дођу 19. априла у Београд, на скуп у оквиру кампање "Будућност Србије", да покажу, како је рекао, шта је Србија марљивих, вредних и поштених људи.

"Бескрајно сам вам захвалан што сте у оволиком броју дошли. Да ми је неко рекао да ће бити толико људи, рекао бих му да је помешао државе, а не места и градове", рекао је Вучић грађанима у Крепољину, где борави у скопу посете Браничевском округу.

Захвалио им је за љубав коју показују према Србији.

"А ми ћемо знати да вам узвратимо пажњом и љубављу, према свим местима ваше општине - Хомољу, Жагубици... Позивам вас све, радне, вредне, поштене људе, младе и пензионере, све који то могу, да 19. априла дођете у Београд. Ми Београд нећемо да рушимо - већ да прошетамо и да им покажемо шта је Србија марљивих, вредних и поштених људи", поручио је Вучић.

Стабилне финансије, суфицит у буџету 4. годину заредом

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Петровцу на Млави, где борави у склопу кампање "Будућност Србија", да је Србија данас постала нормална земља, са стабилним финансијама, што раније није био случај.

Вучић је на питање новинара какав су буџет наследили 2012. године, рекао да је Србија била пред банкротством, да су сви погони, фабрике биле уништене.

"Не заборавите само један податак - 2012. године плаћали смо 61 одсто за пензије из буџета. То ниједна нормална земља не може да издржи. Данас је тај проценат око 27 одсто, што значи да је већи број запослених људи, да плаћају доприносе, да то иде из Пензионог фонда који се редовно и неупоредиво боље финансира него што је то било раније", рекао је он.

Захваљући томе што је Србија постала земља са стабилним финансијама данас можемо да говоримо о улагањима у путеве, у објекте од јавног значаја, подршци приватном сектору, додао је он.

"Велика је то разлика и са поносом могу да кажем да четврту годину за редом имамо суфицит у буџету што Србија у историји никад није имала", закључио је Вучић.

Народ је љут што су га оставили без фабрика

Председник Александар Вучић поручио је данас грађанима Петровца на Млави да ће држава улагати у Петровац, Браничево и исток Србије, и да ће обезбедити посебне подстицаје како би инвеститори, домаћи или страни, могли да отварају фабрике и запосле људе.

Вучић је рекао да је његов најјачи утисак који је стекао обилазећи данас тај округ и Петровац то да је народ љут:

"Љут је на све у политици, а посебно на оне који су га оставили без фабрика, индусртијских погона, без посла", рекао је председник.

Како је пренео, грађани са којима је поразговарао су му се пожалили да су фабрике уништене, и истакао да где год да оде у Србији, па и тамо где су дошли један или два, а неким градовима и 5-6 фарбика , људи и даље кажу да недостају фабрике.

"У претходним деценијама све је разорено и уништено. Влада Србије и ја се боримо за сваку фабрику, у сваком граду, Чацак, Краљево, Лозницу... 

Вучић о Тадићевој изјави и руљи

Председник Александар Вучић изјавио је данас, коментаришући изјаву Бориса Тадића да "политичке хуље никад нису могли без руље", да је Тадић увек када је говорио о својим противницима у ствари најпрецизније говорио о себи и својим савезницима.

"Да ли он, Тадић, то говори о себи или о овим његовима или о чему и о коме", запитао је Вучић и додао:

"Када кренете са вешалима и тестерама и онда друге оптужујете за руљу и то оне који никада нису имали руљу. Ми позивамо народ на регуларне скупове и где нико никог не бије и не малтретира и где нема вешала нити тестера нити батињања ни упада у било чије просторије. Данас прете да упадну у просторије приватне телевизије. То су застрашујуће ствари".

Вучић на питање о томе што опозиција прича о 6. октобру, истиче да је народ сматрао да 6. октобар треба да дође као нека правда, а не да после 5. долазе лопови.

"Ако сматрају да је време за правду и ја мислим да је време за правду и верујем и добро је да је део тога јуче почео и верујем да ће се наставити", навео је Вучић.

Каже да ће лопови који су уништили земљу после 5. октобра морати да одговорају.

"Што се тиче одбројаних дана, одавно су ми дани ''одбројани'' законом. Плашим се да и они сами не знају да објасне свој тако мали рејтинг и малу популарност, јер народ неће насиље", истакао је Вучић.

Приметио је и да је пред скупштину Града Београда дошао човек, а реч је о Бошку Обрадовићу, који нема никакве везе са Беогадом, те да не може да разуме да неки као "луде Насте" узимају знакове са градилишта.

"Е свака ти част геније, видео сам свашта у животу, али то нисам. Не знам ко су им ментори, ту нека друга струка треба да каже своје мишљење", додао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ какво је наређење добила полиција.

Извор: novosti. online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА