Најновије

ХАФТАРОВИ АВИОНИ ЖЕСТОКО БОМБАРДУЈУ ТРИПОЛИ: Паника у редовима снага ЛГНА, док снаге ЛНА незаустављиво надиру! (ВИДЕО)

Либијска национална армија (ЛНА) објавила је 7. априла да су ратни авиони Либијског ваздухопловства (ЛАФ) извршили низ ваздушних напада на снаге лојалне Либијској влади националног споразума (ЛГНА), које контролишу главни град Триполи.

Авион ЛНА (Фото: Јутјуб)

ЛНА извори су навели да је циљ ваздушних удара било гађање положаја про-ЛГНА снага у логору Ал-Наклија у Триполију. Као резултат тога, уништено је неколико војних возила.

- Ми осигуравамо ситуацију за напад на непријатељска окупљања, и да заштитимо животе цивила и њихову имовину - наводи се у кратком новинском издању канцеларије за медије ЛНА.

ЛАФ поседује неколико ваздухоплова у источној Либији и управља десетинама ратних авиона, укључујући два борбена авиона Мираж Ф1, дванаест борбених авиона Миг-21, три борбена бомбардера Миг-23МЛ и борбени авион Су-22.

Дан раније, ваздухопловство ЛГНА је циљало снаге ЛНА док су напредовале према Триполију. Међутим, ваздушни напади су били неефикасни. После ваздушног напада, портпарол ЛНА саопштио је да је успостављена зона забране лета изнад западне Либије.

Подршка ЛАФ-а вероватно ће појачати напредовање ЛНА на терену. Предстојећи сати ће вероватно бити сведоци више ваздушних напада на снаге које су про-ЛГНА.

Погледајте ОВДЕ прве снимке аеродрома код Триполија које су снимиле снаге лојалне генералу Хафтару.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Офанзива на Триполи не престаје, напротив, поприма шире димензије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА