Најновије

ОБРАДОВИЋ КОНАЧНО ОДГОВОРИО ДА ЛИ ЈЕ "ЉОТИЋЕВАЦ": Еве шта лидер Двери мисли о вођи "Збора" (ВИДЕО)

Лидер Двери Бошко Обрадовић свакодневно је путем режимских медија прозиван да је следбеник идеологије Димитрија Љотића, а он се коначно вечерас изјаснио о овим оптужбама.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Он је гостујући у емисији “Утисак недеље” на ТВ Нова С изјавио је да није следбеник идеја Димитрија Љотића.

Oбрадовић је истакао да није југословенски оријентисан и није за колаборацију у Другом светском рату, а да му је блиска идеја покушаја да се направи политика заснована на хришћанском погледу на свет.

„Ја сам дипломирани професор српске књижевности са општом књижевношћу и у оквиру свог дипломског рада изучавао сам позицију српске књижевне деснице између два светска рата. У том контексту је неопходно изучавати и ауторе који су били везани за Југословенски народни покрет Збор и да у том смислу сам одличан познавалац те материје и веома сам о томе јавно говорио. Има ствари које ми се лично свиђају у ономе што је Димитрије Љотић писао у својим политичким говорима“, казао је Обрадовић.

Он је најавио да ће тужити све који оптужују Двери да промовишу фашизам и да ће они на суду морати да докажу где је у деловању покрета Двери фашизам.

Обрадовић је истакао да је он антифашиста.

„Ја сам традиционалиста привржен нашим историјским наслеђима. Двери су организација породичних људи, нама су породичне вредности на првом месту“, казао је Обрадовић.

Да ли је Србија жртва асиметричног рата сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА