Најновије

"Могуће херметичко затварање границе са Србијом"

"Ако границе Европе наставе да се херметички затварају за пролаз миграната, и БиХ ће ићи ка херметичком затварању своје границе према источним суседима."

Денис Звиздић (Фото: Јутјуб)

То је, говорећи о проблемима с мигрантима, рекао председавајући Већа министара БиХ Денис Звиздић.

"Пратићемо ситуацију. Већ смо затражили од Председништва БиХ да нам одобри ангажовање припадника Оружаних снага, али инжењерских јединица, дакле не припадника с оружјем, него оних који ће спречити нелегалне прелазе преко којих долази до нелегалног промета миграната из Србије", казао је Звиздић.

Он је истакао да није истина да је у БиХ 200.000 миграната, нити да је ушло 200.000 миграната. Од јануара 2018. године до данас ушло је око 25.000-26.000, али тренутно их је мање од 4.000 у БиХ, преноси ФЕНА.

Према Звиздићевим речима, процес миграната се још контролише, али не зна се шта ће се десити ако крене нови талас из Грчке.

"Пратићемо ситуацију и наравно да ћемо све више затварати границе БиХ према истоку, ако границе БиХ према западу буду затваране", навео је председавајући Већа министара БиХ.

Додао је да је смањен прилив људи који су као туристи долазили у Србију, а онда као мигранти прелазили у БиХ и оштро демантовао да је реч о хиљадама потенцијално опасних терориста који се враћају у БиХ из Сирије.

"Вратило се до сада 46, још увијек се у Сирији налазе око 104 држављанина БиХ, од чега је 58 жена и ђеце. Ми ћемо их преузимати у сарадњи и договору са нашим међународним партенерима", навео је Звиздић.

Ствар је, поновио је он, још под контролом, али не гарантује да ће тако остати ако је истина да ће Грчка отворити границе и пустити десетине хиљада миграната да крену према Балкану и балканској рути.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да Брисел не треба да притиска Београд.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како живе мигранти у Србији и колико их је?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА