Најновије

ИНСТИТУТ НА МЕТИ ТОДОРОВИЋА! Узима земљиште за базен и улицу!

Држава у спрези са Градском управом Чачак намерава да отме више од два хектара земљишта од чачанског Института за воћарство како би се почело са градњом затвореног базена, кажу за Нова.рс запослени у тој научној институцији.

Милун Тодоровић. (Фото: Јутјуб)

– Ради се о експропријацији, односно преносу државног власништва земљишта на локалну самоуправу. Ми смо у претходном периоду слали захтеве Одељењу за урбанизам, али одговоре никада нисмо добили, јер знамо да се све ради „испод жита“. То је политичка одлука претходног директора, истакнутог члана СНС – наводе запослени из Института за воћарство. Према њиховим речима, актуелни директор, Дарко Јевремовић је, такође, против те одлуке јер се то земљиште користи у научно – истраживачке сврхе.

– То је само увертира, јер ће, према нашим информацијама, узети и део парцела испред биоскопа „Сутјеска“, једног вртића поред наше зграде, као и ОШ „Вук Караџић“. То је само почетак и наставак притисака који су над нама спроводиле и претходне власти у жељи да отму једну од најрепрезентативнијих зграда у нашој земљи, а она је под заштитом државе – закључују наши саговорници из Института за воћарство Чачак.

Директор те научне установе, Дарко Јевремовић каже за Нова.рс да се апсолутно противи одлуци о преносу власништва земљишта са државе на град Чачак.

– Та одлука је донета на седници Владе да дамо парцеле чачанској локалној самоуправи. Подносили смо више пута приговоре због тих намера, али они нису уродили плодом. Остаћемо при ставу да не дамо земљиште које користимо у научно – истраживаћке сврхе. Ту нам стоје мрежаници где се налази веома важан садни материјал, на једном делу се производе саднице, а на другом матични засади – објаснио је директор напомињући да у петак има састанак у Градској управи по питању овог проблема.

Начелница за урбанизам из локалне самоуправе, Вера Јаковљевић није хтела да говори са нама о овој тешкоћи са којом се суочавају научни радници из Института за воћарство Чачак.

– Када будемо обавили разговор са надлежнима из те установе, онда ћемо причати – кратко је навела за наш портал Јаковљевић.

Лукашенко очитао лекцију новинару CNN-а!! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ozonpress.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА