Најновије

Баклава са пудингом од ваниле

Неочекивана мешавина два популарна слаткиша даје проверено добар специјалитет који ћете радо правити!
Фото: kuvajmo-blogovski.com

Фото: kuvajmo-blogovski.com

Потребно: 3 пудинга од ваниле 1 л млека шећер по укусу за пудинг 4 јаја 1 дл уља 1/2 кг кора за баклаву 1/2 кг шећер
Прочитајте још:5 највећих грешака које скоро сви правимо при коришћењу фрижидераФина мирисна чорбица од бундеве
Припрема: Скувајте пудинг с млеком и засладите по укусу. Оставите да се прохлади. Умутите јаја са 4 кашике шећера, додајте уље. Ређајте коре једну преко друге и сваку мажите умућеним јајима. Тако поређајте 5 кора. На пету кору ставите пудинг по дужој ивици и увијте у ролат. Од свих кора можете да направите 3 ролата, зависно од дебљине кора. Некад буду и 4 ролата, ако су коре изузетно танке. Испеците ролате, али пазите да се не препеку. Оставите печену баклаву да се охлади. Направите шербет од шећера и 2 чаше воде. Од тачке кључања треба да ври још 2-3 минута. Прелијте преко баклаве и оставите да се охлади. Извор: цдм.ме

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА