Најновије

ОДА КУРЦА ЦРНОЈ ГОРИ: Ваш раст већи него наш (ВИДЕО)

Колико је Марковић био изненађен овим похвалама показује и његов снимак сусрета са Курцом, где се он некако снебивао и врпољио збуњен речима домаћина.

Марковић и Курц (Фото: Јутјуб)

Пише: Никола Васојевић

Аустријски канцелар Себастијан Курц у похвалама Црној Гори данас је превазишао Душка Марковића и Мила Ђукановића заједно. Без имало устручавања изјавио је да Беч није раван Подгорици, а, по ријечима Курца, раст економије у Црној Гори је недостижан у Аустрији.

- У Црној Гори имамо готово пет одсто економског раста прошле године и највјероватније четири одсто ове године. То су пуно веће бројке и врло позитивни изгледи за економски раст, што је заиста оптимистично за Црну Гору, а и за регион. Ваш економски раст је далеко изнад нашег. Аустрија се радује успјеху и подржава Црну Гору и земље Западног Балкана, поручио је аустријски канцелар.

Шта ли је овај Курц јутрос попио и какве је податке прелиставао уочи пријема Душка Марковића, овдашњег премијера, велико је питање, али мора да је нешто жестоко и из билтена владајуће странке. Чуј, Подгорица економски јача од Беча! Ко у ово повјерује и без неких додатних консултација мора да има озбиљне металне и здраворазумске сметње, које се не могу ни објаснити бриселском занесеношћу Курца и његовим одушевљењем европских успјеха малене Црне Горе.

Како бројке могу да буду варљиве, баш показује овај примјер. Упоређивати Аустрију и Црну Гору и ову другу у економском развоју ставити испред ове прве за руком може поћи само Курцу. Па, и уколико је од њега, много је!

Мислим да је у Аустрији минимална зарада око 1500 евра, док у Црној Гори износи 199 евра! О каквој се ту економској супериорности Црне Горе ради тешко је сконтати, али Курц је показао да се и то може. Колико је Марковић био изненађен овим похвалама показује и његов снимак сусрета са Курцом, гдје се он некако снебивао и врпољио збуњен ријечима домаћинима. И њему је све то изгледало невјероватно, али када је већ од аустријског канцелара Курца, није имао избора него и да он прихвати ту оцјену!

Да ли Марковићу прети хапшење, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трамп гура Марковића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА