Најновије

"ПОМРАЧЕЊЕ СВЕСТИ": ДЈ Жекс најавио да ће на протесту ширити љубав, опозиција тврди да диже тензије

Како се ближи крај недеље и најављени скупови власти и грађана који већ недељама демонстрирају, тензије се не смирују.

Дј Жекс (Фото: Јутјуб)

Кад неће брег Мухамеду, онда ће Мухамед брегу - тако власник ТВ Пинк најављује своју музичку турнеју 13. априла, за када је заказан наредни протест опозиције и грађана у последња четири месеца. Спремио је, каже, сет листу, камион и озвучење велике снаге како би у стопу пратио демонстранте.

За председавајућег Савеза за Србију, лидера Двери Бошка Обрадовића то је гест "помрачења свести".

"Ко зна на шта је све Жељко Митровић спреман да би се осветио и да би практично покушао да изазове инциденте на демонстрацијама опозиције. Он то не ради сам, неко му је очито рекао да ће му то бити дозвољено да проба", рекао је Обрадовић.

Митровић одлуке о својим ријалитима доноси сам, уверена је новинарка Весна Радојевић јер је, каже, јефтина забава његова одлика и промовише је деценијама уназад. Додаје и да је наивно веровати у Митровићево објашњење да на улицу излази не би ли као Дј Жекс са камиона ширио љубав.

"Наравно да је провокација и наравно да је својеврсно малтретирање људи који сваке суботе у Београду излазе у знак протеста против окупације институција", каже она.

"Ако власт жели провокацију, онда ће послати Жељка Митровића, али ако полиција жели мир, она ће Жељка Митровића зауставити на путу до Дома Народне скупштине, његов камион са озвучењем искључити из саобраћаја или барем да направи један огроман кордон између демонстраната и некога ко је дошао да провоцира", оцењује Обрадовић.

Шта о свему мисли човек кога опозиција оптужује да је, осим власти, узурпирао и институције - остаје нејасно. Председник Србије Александар Вучић каже да за то питање данас црква у Мостару није згодно место.

"Ја у овом тренутку и на овом месту да говорим шта мислим о тим људима, немојте да се љутите, не мислим ни да има смисла да то чиним", казао је.

А затим додао: "Не плашим се насилника. Немојте да се секирате, неки људи маштају да имају много више снаге него што имају, али врло брзо изборима који ће свакако у Србији бити одржани биће враћени у потпуну, потпуну реалност".

У тој реалности Пинк је увек имао своју улогу, подсећа Радојевић, осврћући се не време бомбардовања када је као мета Жељко Митровић са моста бранио одлуке тадашњег руководства. Зато, каже, не изненађује што ни данас, уз песму, брани интересе владајућих структура.

"Његова телевизија и он су увек били уз власт, дакле све ове деценије уназад некако се Жељко Митровић увек нађе на страни победника и увек је његов информативни програм ишао уз длаку режиму. Та његова агилност се више пута исплатила и он потпуно разуме да та његова империја може опстати само ако буде другар са онима који су заузели фотеље", оцењује она.

И док власт најављује да у суботу неће бити могућности за рушење државног поретка, лидер Двери позива министра Стефановића и директора полиције на, како каже, озбиљан разговор не би ли се спречиле провокације и инциденти и осигурала безбедност учесника протеста.

Прочитајте ОВДЕ против кога је то најављена кривична пријава.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА