Најновије

ИЗ РТБ БОР ЗА 3 ГОДИНЕ УКРАДЕНО 243 КИЛОГРАМА ЗЛАТА: Од осумњиченог одузети новац, накит и 48 некретнина!

Из погона Рударско-топионичарског басена (РТБ) "Бор"од 2014. до средине 2017. Године украдено је тачно 243 килограма злата - показали су резултати истраге.

РТБ Бор (Фото: Јутјуб)

Како се процењује, у завиосности од цене тог плементитог метала, која варира на светским берзама, РТБ је оштећен за суму између осам и девет милиона евра.

Од осумњичених је одузето 48 некретнина, које су наводно биле у њиховом или власништву чланова њихових ближих рођака. Реч је о становима, локалима и викендицама широм Србије. У претресу станова и других просторија осумњичених, пронађено је 136.765 евра, 3.897 долара и 98.000 динара, као и више од килограма златног накита!
                                          
Подсетимо, због сумње да су извршили кривично дело тешка крађа 10. маја прошле године ухапшена су четири радника РТБ - И.С. (43), З.П. (52), Г.П. (44) и Д.М. (45) – који су запослени у Радној јединици за производњу племенитих метала, познатијој као "Златара’’.

Уз њих, слободе је тада лишен и С.С. (42), бивши радник "Златаре’’, као и Д.М. (44) и З.И. (49), некадашњи радници предузећа „Заштита“, које је раније обезбеђивало РТБ.

Исус је предвидео катаклизму која долази! Шта ће се десити прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА