Најновије

МИША ВАЦИЋ ОБЈАСНИО ЗА ПРАВДУ: Како то да један десничар учествује у акцији Бесмртни пук, која обележава победу Црвене армије? (ФОТО)

Као што је познато, 9. мај 1945. године је датум када је поражена нацистичка Немачка и када је званично завршен Други светски рат, бар када је европско бојиште у питању. Истог дана, али 2019. године, одржан је сада већ традиционални марш "Бесмртног пука" у Москви, али и у Београду и другим градовима Србије и Русије. Свечани марш "Бесмртног пука" глорификује све оне снаге, које су поразиле фашизам и нацизам, а чија је идеолошка позадина совјетско-партизанско-комунистичког карактера. Међутим, због обнове и јачања српско-руског братства и пријатељства, та традиција се преместила у данашње време, са временом додатим симболима српско-руског братства, православља, национализма... Тако да су некада супротстављене идеолошке стране сада у истом табору, пркосећи заједничком непријатељу евро-атлантског милитаризма и америчког империјализма. У маршу је учествовала и Српска десница на челу са Мишом Вацићем. Тим поводом питали смо Мишу Вацића зашто српски десничари обележавају победу Црвене армије.

Миша Вацић и Српска десница у маршу "Бесмртног пука" у Београду (Фото: Српска десница)

- Као председник националне Српске деснице са поносом сам учествовао на међународној антифашистичкој манифестацији марш “Бесмртног пука” у Београду! – изричит је Вацић.

Вацић је потом рекао да је поразом хитлеровске армаде Европа 9.маја 1945. године ослобођена највећег историјски познатог зла.

- Савремена Руска Федерација као правни и морални наследник победоносне Црвене армије која је изнела 80 одсто терета рата над немачким армијама 1945.године и данас обележава овај значајан датум савремене светске историје. Руски народ дао је највеће губитке за победу и тиме спасао човечанство тираније наци-фашистичке идеологије смрти – рекао је Вацић.

Он је додао да је учешће српског народа у рату против фашизма такође било огромно непрестаним деловањем снажног српског покрета отпора.

- Српска десница зна размере геноцида над српским народом од стране хрватских и муслиманских усташа које су под заштитом хитлероваца убиле преко милион невиних српских цивила. Српско Косово и Метохија 1941.године дато је шиптарским балистима од стране италијанске окупационе силе. Очување успомене на све херојске ратнике два српска покрета отпора видим кроз прославе као што је марш “Бесмртног пука” – подвлачи лидер Српске деснице.

Он је додао и да је присуство Српске деснице на антифашистичким скуповима “успех нашег непокореног духа који би поједини злонамерни фактори желели да искористе против наших слободарских тековина у прошлости”.

- Док некадашњи ратни савезници Хитлера и Мусолинија у Загребу, Сарајеву и Приштини данас раде исто као и њихови квислиншки преци прекрајајући историју, родољубива Србија маршира у “Бесмртном пуку” попут генерације наших антифашистичких предака. Српска десница са својим чланством и симпатизерима чврсто стоји на бранику српских националних интереса и тамо ћемо се увек налазити. Живела Србија, слава “Бесмртном пуку” и вечном братству са Русијом!

Вацић је напоменуо да је Косово било део Велике Албаније само за време Другог светског рата тако да сви који су за независно Косово они су и за фашизам. Вацић је подвукао да се Српска десница борећи се за одбрану Косова бори и данас против фашизма.
 

Бошко Обрадовић пробио ограду код Председништва Србије. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА