Најновије

ДУГА НОЋ ЗА ЏИХАДИСТЕ У ЛАТАКИЈИ: Руски бомбардери и сиријска 4. дивизија без предаха бомбардовали позиције Хајат Тахрир Ал Шама!

Била је то још једна дуга ноћ за милитанте из Туркестанске исламске странке (ТИП) и Хајат Тахрира Ал Шама док је руско ваздухопловство почело још један круг ваздушних напада на њихово упориште Кабани у североисточној Латакији.

Сирија (Фото: Јутјуб)

Према војном извору из Четврте оклопне дивизије, руско ратно ваздухопловство је  бомбардовало Кабани и његову околину, узрокујући неколико снажних експлозија које су се могле чути у североисточном селу покрајине Латакија.

Руски ваздушни напади на Кабани били су праћени и мноштвом ракета које је испалила четврта дивизија САА из лансера Голан-1000.

Са својим недавним напретком на коти 1154 у планинама Зуваикат, четврта дивизија је сада у позицији да покрене своју нову офанзиву како би заузела Кабани.

Раније су снаге сиријске Републиканске гарде покушале су да ослободе овај стратегијски важан град међутим, нису били у стању да разбију линије Хајат Тахрир Ал Шама у јужном делу града.

Сиријске трупе су одбиле напад терориста у северној провинцији Хама, у Сирији, елиминисали више од 40 припадника Нусра фронта и уништили неколико оклопних возила, јавља ТВ канал Мајаден. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА