Најновије

Јубиларно 50. извођење ауторског пројекта Маје Пелевић и Слободана Бештића, „Моје награде“, 12. маја на Сцени „Раша Плаовић“

Ауторски пројекат Маје Пелевић и Слободана Бештића, „Моје награде“, према роману Томаса Бернхарда, у извођењу Слободана Бештића и суфлерке Гордане Перовски, биће 50. пут одигран 12. маја (20,30) на Сцени “Раша Плаовић”.

Сцена из представе (Фото: Народно позориште)

У овој интимној исповести пуној (ауто)ироније и пародије, Бернхард се на духовит, а истовремено горак начин обрачунава са корумпираним аустријским друштвом и његовим културним назорима и обичајима.

Он се истовремено сатирично осврће на све институције које он сматра извором те изопачености: цркву, болницу, Академију наука, Министарство културе, партије, уметничке сенате, жирије, удружења.
Парадоксално је прихватао награде које су му додељивали током живота за романе у којима се са слашћу и презиром ругао својој домовини.

Он врло живописно и у првом лицу, описује ситуације у којима су му додељене разне државне награде и признања, приликом чега се истовремено гнушао оних који му награду додељују и себе који награду прима, углавном из материјалних разлога.

Представа је осмишљена као директна исповест гледаоцима који се налазе у двострукој улози, као публика, али и као званице на додели награда.

„Моје награде“, реализоване у копродукцији са Културним центром Панчево, премијерно су изведене 4. априла 2015. године на Сцени „Раша Плаовић“.

Редитељски концепт и драматургију урадила је Маја Пелевић, сценограф је Мираш Вуксановић, костимограф Олга Мрђеновић, дизајн светла креирао је Милан Коларевић, а звука Владимир Петричевић.

Прочитајте ОВДЕ све о гостовању представе „Балкански шпијун“ на 26. „Међународном фестивалу малих сцена“ у Ријеци.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА