Најновије

МАНДИЋ: Било ми је важно да ово лично кажем Вучићу и Додику! Ја сам Србин из Црне Горе...

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић потврдио је за Н1 да је са председником Србије Александром Вучићем након јучерашње војне параде у Нишу разговарао о пресудама у случају покушаја тероризма у Црној Гори, за шта је осуђен на пет година затвора.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Мандић каже да је председнику Србије, али и председавајућем Председништва Босне и Херцеговине Милораду Додику, пренео "да иза тих пресуда стоје председник Црне Горе Мило Ђукановић и његов брат", за које је казао да "с обзиром на њихов однос према Србима у Црној Гори, не могу да буду пријатељи Србији и Републици Српској".

На питање да ли је тачно да је на војну параду у Нишу дошао авионом Владе Србије, као што преносе подгоричке "Вијести", Мандић каже да не зна, јер није обраћао пажњу на то да ли је приватни или комерцијални лет у питању.

"То ми је било веома важно да му лично кажем, и њему, а и Милораду Додику. Они су, зна се, две најважније националне адресе, један је председник Србије, други је први политичар Републике Српске. Ми смо Срби из Црне Горе и ја сам политички представник Срба из Црне Горе и коме бих могао то боље рећи него онима који су ми најближи? А њих доживљавам као прве људе српског народа у Републици Српској и у Србији, као некога ко би требао да искаже солидарност на сваком месту са српским народом у Црној Гори. Мило Ђукановић није пријатељ српског народа, него непријатељ, па самим тим непријатељ српског народа у Црној Гори не би требао да има такав третман као што он покушава да га изгради са политичарима који воде Србију", казао је Мандић.

"Сада знам да све то што сам желео да кажем да сам рекао на правој адреси, да сам рекао људима који доносе одлуке и од којих очекујем да се на један одговоран начин однесу према захтевима оних које ја представљам у Црној Гори", рекао је он.


Веће судије Сузане Мугоше у Вишем суду у Подгорици изрекло је првостепене пресуде оптуженима за покушај тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори у октобру 2016. године. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА