Најновије

Ухапшен председник општине Пожега и цео врх локалног руководства!

Председник општине Пожега Милан Божић (СНС) као и врх тог општинског руководства ухапшени су јутрос.

Милан Божић (Фото: Јутјуб)

Према сазњима, осим Божића, ухапшени су и председница Скупштине општине Зорица Митровић, њен супруг Миленко Митровић, као и начелник општинске управе Велимир Максић.

"Данас у раним јутарњим часовима припадници МУП-а Србије, Одсека за борбу против корупције из Ужица, извршили су претресање стана и других просторија власништво Милана Божића, председника општине Пожега, Зорице Митровић, председнице Скупштине општине Пожега, и Велимира Максића, наћелника Општинске управе Пожега, након чега су исти приведени и по саслушању у својству осумњичених, према именованима ће бити примењена мера задрзавања до 48 сати. Исти су осумњицени да су изврсили више коруптивних кривичних дела", саопштено је из МУП-а.

Такође, као повод за протесте у Пожеги које више од годину дана организује "Иницијатива за Пожегу" наводе се управо њихове злоупотребе и малверзације.

Подсетимо, они су оптуживали Милана Божића, члана Српске напредне странке, да је општина откупила плац и кућу мужа Зорице Митровић, која није била легализована.

Сам Божић је својевремено обелоданио на састанку општинског одбора СНС да је против њега и његових сарадника из локалне власти поднето 178 кривичних пријава.

- Крајем 2017. и почетком 2018, што ја као председник општине, што председница Скупштине, начелник Општинске управе и поједини руководиоци одељења, имали смо укупно 178 кривичних пријава. То су све наручене пријаве - казао је Божић.

Још један од Божићевих скандала десио се у марту 2017. године када је неименовану одборницу назвао "алигатором који му је откинуо два прста".

Трамп спремио израелски модел за Косово. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА