Најновије

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ ОДБРУСИО СКОТУ: Зашто ћутите о једној истини? Замислите која је то дрскост...

Никада ни за један злочин, ни за једно убиство, ни за једну смрт било кога и било где нисам био оптужен, ни суђен ни осуђен, рекао генерал у пензији Владимир Лазаревић, коментаришући реакције појединих медија и страних дипломата који су „дочекали на нож“ то што је на Дан победе предводио поворку нишког „Бесмртног пука“.

Генерал Лазаревић (Фото: Јутјуб)

„Нека је на част тим људима који себе зову новинарима и редакцијама и медијима који су објавили као сензацију да је наводни ратни злочинац био на челу поворке нишког ’Бесмртног пука‘“, рекао је Лазаревић.

Он је истакао да је био хашки оптуженик, касније и хашки осуђеник, и да је првобитно осуђен на 15 година, а потом му је казна затвора смањена на 14 година због командне одговорности током збивања на Космету.

„Мени је на терет стављена одговорност што наводно нисам, како је образложено, спречио протеривање албанског становништва с Косова. То је једина истина“, рекао је Лазаревић.

Према његовим речима, још је занимљивије што су тенденциозне констатације медија који су антисрпски настројени једва дочекали појединци из дипломатских представништава управо оних држава које су извршиле 1999. године агресију на нашу земљу.

„Замислите која је то дрскост да такви дипломатски представници себи дозволе да кажу како је срамота што сам ја био на челу ’Бесмртног пука‘. А и дан данас, после 20 година ћуте о јединој истини — да су баш њихове државе извршиле највећи злочин у 20. веку, злочин над цивилним становништвом нашег народа, пошто војнички никако нису могли да нас победе и савладају, а да за тај злочин никада и никоме нису пуне две деценије одговарале“, рекао је Лазаревић.

Прочитајте ОВДЕ како су то Срби покопали Скота.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА