Најновије

ПАЛА ГРАМЗИВА ЗОРИЦА ИЗ ПОЖЕГЕ: Функционерка СНС којој су ставили лисице на руке узимала паре где је стигла!

О њој се најпре говорило због изјаве пред камерама ТВ "Пожега" где је извређала уметника Милована Де Стила Марковића, и његово дело, због чега је наишла на осуду јавности с обзиром на то да је она "специјалистичка струковна сестра из области медицинских наука”.

Зорица Митровић (Фото: Јутјуб)

Међу општинским руководством Пожеге које је ухапшено због злоупотреба службеног положаја, је и председница СО Зорица Митровић, јавности добро позната од раније због неколико афера, преносе београдски медији. 

О њој се најпре говорило због изјаве пред камерама ТВ "Пожега" где је извређала уметника Милована Де Стила Марковића, и његово дело, због чега је наишла на осуду јавности с обзиром на то да је она "специјалистичка струковна сестра из области медицинских наука”, те да није компетента да коментарише уметничка дела.

Међутим, много више пажње касније је привукла прича да је општина откупила плац и кућу њеног мужа, која није била легализована, и то по цени 100.000 евра, знатно већој од тржишне.

Ипак, привођење председнице СО Пожеге, али и њеног супруга Милинка Митровића, оставља највећи утисак.

Између осталог, у саопштењу МУП наводи се и да је осумњичена Митровић приликом извођења молерских радова за општину Пожега, од извођача радова у више наврата након извршеног плаћања затражила и преузела новац у укупном износу од 200.000 динара, чиме је себи прибавила имовинску корист.

Додаје се да су у овој акцији, приликом претреса стана осумњичене пронађени пиштољ и ловачка пушка који, како се сумња, припадају њеном супругу за које нема дозволу. Њему је, због постојања основа сумње да је извршšио кривично дело недозвољена производња, држžање, ношšење и промет оружја и експлозивних материја одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву.

По чему ћемо је памтити

Подсетимо, случај "кућа од 100.000 евра" је у фебруару прошле године изазвао протесте Пожежана поводом одлуке општинских власти да откупи нелегално изграђену кућу.

Наиме, 1. фебруара прошле године СО Пожега је донела одлуку да за 12 милиона динара, за потребе Спортско-културног центра, откупи недовршену кућу површине 400 квадрата са четири ара плаца.

Кућа је у власништву породице Зорице Митровић, председнице Скупштине општине Пожега, због чега је уследила серија протеста грађана Пожеге који су тврдили да је неморално да локална самоуправа откупљује кућу од своје челнице, и то по двоструко већој цени од реалне.

Аргумент демонстраната је био и чињеница да је кућа саграђена нелегално. Грађанска буна навела је руководство Пожеге да одустане од куповине куће, али само привремено.

Један од разлога што кућа није бити могла легализована је и тај што делом лежи на парцели Министарства просвете, а коју користи ОШ "Емилија Остојић". Митровић је тврдила да је објекат легалан.

- Морално је и транспарентно све јер овај објекат је постојао пре него што сам се удала. Ово је још један у низу злих намера опозиције. Објекат смо нудили на продају и док су они били у опозицији, али нису хтели. Заправо, хтели су, али да себи приграбе пола суме - објаснила је тада Митровић.

У децембру прошле године се Предлог решења за решавање имовинско-правних односа Митровић Милинка и Митровић Жељка из Пожеге, (супруг и девер председнице СО) нашао на дневном реду СО Пожега. То решење је подразумевало да општина породици прода парцелу.

Тадашње заседање пожешког парламента одржано је иза живог зида радника обезбеђења једне приватне фирме.

Одборници опозиције су напустили салу. Одборница опозиционог СПО Гордана Стевић тада је изјавила да "власт жели да фантомски уступи земљиште Министарства просвете приватнику који је то земљиште раније и узурпирао".

Изјава која је наљутила уметнике

"Блиц" је и раније писао о изјави председнице СО Зорице Митровић пред камерама ТВ "Пожега", коју је дала држећи у руци фотографију слике уметника Милована Де Стила Марковића "Шта да се ради? Окупирај!" (Окупи рај). Митровић је тада извређала уметника и његово дело, као и бившу директорку Културног центра због откупа тог дела. Наишла је на осуде јавности због тога што није компетентна да коментарише уметност, али и незнања (иако је требало да зна) да је о откупу дела одлучивала комисија ресорног Министарства.

То уметничко дело откупљено је 2014. за тадашњи Културни центар "Пожега", а дугогодишња челница те установе, историчар уметности Слађана Петровић Варагић је - како је судски касније проглашено - незаконито смењена у фебруару 2016.

Шефица пожешког парламента нашла се у медијима и када је тужила Александра Дивовића, правника и публицисту, за увреду током јавног говора 11. фебруара, на првом протесту Пожежана. Основни суд у Пожеги одбацио је у целости тужбу.

Јуче су ухапшени и председник општине Пожега Милан Божић, као и начелник општинске управе Велимир Максић.

Прочитајте ОВДЕ још детаља о овоме.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА