Најновије

ИЗДАТО НАРЕЂЕЊЕ! Трамп дао налог да се повећају царине на сав преостали увоз

Председник САД Доналд Трамп подржао је одлуку о повећању царина на кинеску робу и рекао да је Америка, када је реч о односима са Пекингом, тачно тамо где жели да буде.

Трамп (Фото: Јутјуб)

САД су прошле седмице подигле царину са 10 на 25 одсто за кинеску робу у вредности од 200 милијарди долара. Трампов економски саветник Лери Кудлоу рекао је да ће "обе стране патити" због овог трговинског спора.

Трамп је у својој новој поруци на "Твитеру" умањио значај последица повећања царина по Америку и напоменуо да је Кина "прва прекршила договор и покушала да покрене нове преговоре".

- Узимаћемо од Кине десетине милијарди долара на име царина. Купци неког производа могу да га направе у САД (идеално) или да га купе од земаља које нису под царинама - написао је амерички председник.

Канцеларија америчког трговинског представника саопштила је да је добила наређење да "почне процес повећавања царина на, суштински, сав преостали увоз из Кине, који се процењује на око 300 милијарди долара".

Кина је саопштила да ће узвратити, али није објавила детаље, нити када ће предузети акцију, пренео је Би-Би-Си.

Кина никада неће поклекнути пред спољним притисцима, саопштило је данас кинеско Министарство иностраних послова, након што су САД поновиле претњу да ће увести царине на целокупан увоз из те земље у ескалирајућем трговинском спору.

Портпарол Министарства иностраних послова Генг Шуанг то је изјавио на дневном брифингу за новинаре у Пекингу, извештава Ројтерс.

Генг је одбио да каже какве контрамере Кина планира да уведе, као одговор на нове, веће америчке тарифе на 200 милијарди долара кинеске робе које су ступиуле на снагу у петак.

Најопаснија терористичка група разбила напад САА. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА