Најновије

ВУЛИН: Скоту би било боље да ћути, кад није имао храбрости да осуди НАТО злочин у Србији! (ВИДЕО)

Величанствена парада у Нишу поводом Дана победе послала је поруку региону и свету, а министар одбране Александар Вулин поручује да ту "поруку свако протумачи онако како мисли да треба". Истиче и да Србија не звецка оружјем, већ је показала да има чиме да брани своју слободу.

Вулин (Фото: Јутјуб)

Свака нестабилност која постоји на Косову и Метохији није последица деловања Београда, већ се увек дешава јер Приштина није у стању или не жели да спроведе елементарне обавезе које је прихватила Бриселским споразумом, оцењује министар одбране Александар Вулин.

- Нестабилност не одговара Србији. Председник Александар Вучић је, мислим, једини одговоран политичар у региону и као такав заиста води мировну политику за коју нисам сигуран да увек има искрене саговорнике – каже Вулин, говорећи о томе да је војно-политичка парада у Нишу изазвала негативне реакције у региону уз коментар да “Србија звецка оружјем током нестабилности на КиМ”.

Парада је, каже, била јасна порука и пријатељима и непријатељима.

- Нека свако тумачи како мисли да треба и нека свако прими поруку каква мисли да је за њега послата – каже министар. Парада је, каже, требало да подсети да је Србија била сила победница у обрачуну са најстрашнијом идеологијом XX века, да смо победили и створили државу која је моћнија од оне која је била 1945. године.

Каже да смо сачували своју слободу, да имамо чиме да је бранимо и да је поносан на сваког учесника у величанственој паради.

- Учествовало је више од 5.000 људи. Војска и полиција постоје годинама и раде заједно годинама, и управо смо у петак показали ту њихову уиграност која је резултат заједничког дугогодишњег рада – каже министар за Пинк.

Скот није осудио НАТО злочине, али је негодовао због генерала Лазаревића 

Када је реч о изјави америчког амбасадора у Србији Кајла Скота који је негодовао јер је војни генерал у пензији Владимир Лазаревић у Нишу био на челу колоне "Бесмртног пука", Вулин каже да Дан победе обележавају они који су се борили против фашизма.

- Борба против УЧК терориста је борба против фашизма и не видим зашто генерал Лазаревић не би био учесник – каже министар.

Изјава Скота, како оцењује, говори у прилог томе да амбасадор не води рачуна о земљи у којој ради, о нашем народу и људима којима је дошао да репрезентује политику једне велике силе као што је Америка.

- Говорити реч "срамота" у Нишу, а не осудити никада НАТО бомбардовање, пилоте који су убили трудницу Љиљану Спасић (26), ако нисте у стању да признате да је НАТО бомбардовање злочин, да је убиство Милице Ракић (3) злочин, онда ћутите о свему осталом, онда немојте да нам држите лекције! Будите толико дипломатски мудри, па нас пустите, прећутите и пустите нас да барем тај дан обележимо како ми желимо и како мислимо да треба. Не мешајте се, немате морално право – каже Вулин.

Подсећа да се ћути о томе да су на челу лажне државе Косово доказани ратни злочинци, да се ћути о прављењу велике Албаније. Ипак, како каже, Србија ће наставити да се сећа.

- Председник Србије Александар Вучић није онај који ће да се извињава и изручује ратнике који су се борили за нашу земљу. Он то не ради и данашња Србија није Србија на коју су навикли. У њиховој Србији се вероватно не би ни појавио “Бесмртни пук”, ни генерал Лазаревић, као ниједан од наших ветерана. Подсећам да је на овој параде по први пут марширао ешалон ветеран и то је начин да се захвалимо тим људима и да им поручимо да их ценимо – каже министар.

Згрожен сам идејом о канонизацији Алојзија Степинца

Када је реч о канонизацији Алојиза Степинца, каже да је згрожен, згађен и да је то вероватно у реду и прихватљивије јер је реч о човеку који је вршио злочине над Србима.

- Замислите да неко помене да се неки Хитлеров капелан прогласи свецем?! Па то никоме не би ни пало на памет. Не знам ни како викар усташке војске може да буде светац – каже Вулин.

Тачи, Харадинај и Весељи лобирају у Хагу, Србима спремају нешто најпакосније до сада! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА