Најновије

Ф-35 СТИЖЕ НА ЗАПАДНЕ ГРАНИЦЕ РУСИЈЕ: Ова НАТО држава се опасно замера Москви

Пољска ће највероватније бити следећа страна земља која ће купити америчког ловца Ф-35. Чланица НАТО, која се налази западно од Русије, настоји да до 2024. године купи борбени авион Локхед Мартин, изјавио је Јацек Симински за "The Aviationist".

Авион Ф-35 (Фото: Јутјуб)

Извештај “The Aviationist” подудара се са изјавом пољског министра одбране Маријусом Блажчаком из фебруара 2019. године. “The Aviationist” је известио да је “током представљања плана Блажчак предложио да је набавка 32 бораца пете генерације приоритет”, додајући  да се “вероватно односи на куповину Ф-35, јер ниједан други прави пети авион тренутно није доступан на тржишту”.

- Ф-22 се више не производи и купује се Су-57, иако је Русија недавно предложила да ће га понудити страним купцима, то је једноставно смешан сценарио који се нико не усуђује размотрити, посебно у садашњем геополитичком контексту - нагласио је Симински.

Ако Пољска добије Ф-35, то ће вероватно бити главна брига за њихове руске суседе, који су се бавили ширењем НАТО-а у источној Европи. Русија има свој борбени авион, Су-57, који ће се ускоро придружити страним тржиштима. Неколико земаља је већ изразило интерес за куповину Су-57, укључујући и светске силе попут Кине и Индије.

Коначно откривен војни план сиријске војске за Алеп и Идлиб. Погледајте ОВДЕ шта се спрема.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА