Најновије

ЛУПИЛИ ШАКОМ О СТО: Аустрија нема намеру да се повуче из пројекта „Северни ток 2“!

Председник Аустрије Александар Ван дер Белен је на прес конференцији након састанка с председником Путином саопштио да Аустрија и аустријска нафтна и гасна компанија ОМВ немају намеру да напусте пројекат.

Северни ток (Фото: Риа)

"Аустрија нема намеру да се повуче из пројекта "Северни ток 2". Дефинитивно не постоји таква намера. Уложили смо много у ову могућност транзита гаса. Наравно да ћемо остати", рекао је Ван дер Белен. 

"Да је амерички гас био јефтинији од руског гаса, онда би се можда неки односи променили", додао је аустријски председник.

Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода укупног капацитета 55 милијарди кубних метара гаса годишње од обала Русије, кроз Балтичко море, до Немачке. Нови гасовод ће пролазити кроз територијалне или искључиве економске зоне земаља које се простиру дуж обала Балтичког мора - Русије, Финске, Шведске, Данске и Немачке.

Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу негирао је данас да Анкара одгађа куповину противракетног система "С-400" од Русије усед тензија са САД. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: vostok. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА