Најновије

ЂУРИЋ: Албанци гласачким листићима желе да освоје север КиМ!

Идеја албанских политичара у Приштини је да кроз изборни процес покушају да "заузму" општине на северу, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

- Албански политичари у Приштини су веома нервозни и њихова идеја је да покушају да гласачким листићима освоје север КиМ, да тиме што би на неки начин омели изборни процес или протурили своје кандидате, па су кандидовали албанске кандидате у срединама где убедљиву већину чине Срби, покушају да заузму општине на северу КиМ - рекао је Ђурић.

Како је рекао, албански политичари у Приштини су се најпре надали да се Срби неће одазвати овим изборима и да ће њихови кандидати "глатко да ушетају" у српске институције и заузму општине на северу КиМ.

- Када смо ми рекли "можете и сто пута да сазивате изборе, нас 100 пута неће мрзети да бранимо наше кућне прагове и да се боримо за оно што је наше на КиМ" онда су кренули са кампањом застрашивања и притисака на српске политичке представнике - рекао је Ђурић.

Навео је да Албанци најављују да ће у недељу на свако биралиште да пошаљу полицајце Албанце који ће да надзиру да све буде у реду и истакао да на то немају право.

- На северу КиМ искључиво могу бити полицајци српске националности, јер више од 95 одсто становништва које тамо живи су Срби и по свим споразумима и релевантним међународним документима искључиво, пропорционално становништву на северу КиМ, може да буде и полицијска структура. Дакле, ово је директно кршење свега тога - рекао је Ђурић.

Како је додао, ово је покушај да се са једне стране застраше бирачи тако што ће на сваком бирачком месту да буду полицајци Албанци, а са друге стране могућа је и жеља да се изазову одређени инциденти.

Ђурић је позвао Србе на КиМ на покажу максималну мудрост и суздржаност и додао да наше људе нико неће застрашити и одвратити од тога да се боре за своје.

- Они знају колико су избори у недељу важни, да то нису партијски избори на којима се надмећемо око тога ко нам је више симпатичан, а ко мање. То су избори на којима ми чувамо српски карактер севера КиМ и зато још једном позивам све наше сународнике на КиМ да изађу на те изборе - додао је Ђурић.

Ђурић је рекао и да се политички представници Албанаца у Приштини врло често служе фалсификатима што је, како је истакао, увреда за праве жртве, и српске и албанске. Он је рекао и да не мисли да је посебно продуктивно да се надмећемо у томе чије су жртве биле веће и истакао да су српске жртве биле огромне, трагичне.

- Где је 50.000 Срба који су живели у Приштини до 1999. године? Готово сви су протерани. Где је 12.000 Срба који су живели у Призрену? Сви до једног су протерани. Где су Срби из Пећи, Урошевца, Вучитрна? Ко је одговоран за хиљаде убијених српских цивила на КиМ? - упитао је Ђурић.

- Одговорни су ти који данас себи дају за право да се представљају као неки арбитри и судије правде и да у скупштини Косова машу папирима о наводним или можда неким стварним злочинима, али нема већег апсурда и цинизма него када злоцинац прича о наводним туђим ратним злочинима.

Фундаментална разлика између нас и њих је, каже Ђурић, у томе што у нашем друштву постоји јасна и неподељена осуда свих злочина на свим странама.

- Ми немамо никакав проблем да било ко ко је починио било какаве злочине одговара било где, а они су ти који хоће да праве трибунале за Србе, како сами кажу, и да их прогоне. То им је заправо једини циљ - закључио је Ђурић.

Шиптар секиром измасакрирао Србина. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА