Најновије

Ево у чему је Хитлер највише уживао! Немци га данас у томе верно следе (ВИДЕО)

Називају га и "Смарагдним огледалом наслоњеним на планине". У месту Кехлштајнхаус, односно "Орловом гнезду", крај језера Хитлер је некада имао викендицу, а овде је данас популарни ресторан.

Адолф Хитлер (Фото: Јутјуб)

У јужном делу немачке покрајине Баварске сместило се заштићено алпско подручје Национални парк Берхтесгаден, које очарава посетиоце рајским крајоликом: бајковитим брдима, планинарским стазама, шумама и језерима. Једна је од његових чаролија и језеро Конигзи, или у преводу Краљевско језеро. 

Национални парк Берхтесгаден једини је национални парк на немачким Алпама и постоји 40 година. Још од 1978. године верно брине о разноликој флори и фауни усред нетакнуте природе и своје посетиоце на добро означеним стазама поучава о тамошњем животу биљака и животиња.

Из истоименог градића Берхтесгадена лако ћете стићи до језера Конигзи. Аутобус из града довешће вас до паркинга, одакле вам треба још 10 минута ходом до смарагдно зелене лепоте. 

Осим шетања и уживања у лепотама овог леденичког језера, једна од омиљених активности је вожња бродом у трајању од готово 2 сата. Бродић ће лагано пловити језером и омогућити вам уживање усред планина, а одвешће вас и до црквице св. Бартоломеја, која постоји још од 1134. године. 

Брод успут стаје и трубач свира, а планина "одговара" ехом, што је изузетан доживљај. Искрцајте се код цркве Светог Бартоломеја и уживајте у тамошњој понуди јела и пића. Друга могућа станица на је Салет, од које ћете након 20 минута пешачења стићи о другог језера Оберзи. 

Из Салцбурга се до Краљевског језера стиже за 45 минута јавним превозом, а потребно је пола сата вожње колима. Из главног града Баварске Минхена такође је лако организовати излет на ово језеро јер вам отуда колима треба нешто мање од два сата, а јавним превозом три. 

Сиријска војска на ногама. Погледајте ОВДЕ шта се дешава недалеко од Дамаска.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА