Најновије

ИЗРАЕЛЦИ БЕСНИ: Ево шта је Кристијано Роналдо послао Палестинцима у појасу Газе

Португалска фудбалска звезда Кристијано Роналдо донирао је 1,5 милиона долара како би нахранио људе који су постили у опкољеном појасу Газе у Палестини, у сврху муслиманског светог месеца Рамазана. Твитер је брзо реаговао на вести. Иако су неки корисници хвалили хуманитарне напоре фудбалера, они су споменули и друге познате личности које, по њиховом мишљењу, нису у том погледу биле кратких рукава.

Кристијано Роналдо (Фото: Јутјуб)

Године 2012. 28-годишња звезда Реал Мадрида добила је награду Златна копачка, коју је касније продао на аукцији како би прикупио новац за изградњу школа у Палестини. 2013, он је одбио да замени мајице са израелским играчем у знак подршке палестинским правима.

Иако се руковао, извинио се објашњавајући да не може носити дрес са заставом те земље, јавили су медији. Инцидент се догодио на крају утакмице између Португала и Израела током квалификација за Светско првенство 2014. године. Петогодишњег дечака Ахмада Даубаша - јединог преживелог из палестинске породице коју су напали израелски досељеници, примио је Роналдо 2016. године у тренинг центру Реал Мадрида, где се фотографисао са дечаком, поклонивши му посебно намењени дрес.

Појас Газе је под израелском копненом, ваздушном и поморском блокадом од јуна 2007. године, што је увелико утицало на животни стандард, ниво незапослености и повећање сиромаштва. Палестинци су одржавали седмичне скупове дуж границе Газе у знак протеста због опсаде енклаве и тражили право избеглица да се врате својим кућама из којих су побегли током стварања Израела 1948. године.

Про-палестински настројене познате личности позивају на бојкот уметничких и научних скупова, куповине израелских производа итд. Португалска звезда је позната као једна од најзаступљенијих у хуманитарном раду широм света.

Американци показали моћно тајно оружје. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА