Најновије

ПУТИН СПРЕМА ОПАСАН ГЕНЕТСКИ ИНЖЕЊЕРИНГ: Окупио младе научнике, Запад се тресе због ових његових речи!

"Само током последње две године отворено је скоро 80 врхунских лабораторија на Универзитетима и у истривачким центрима. Сада их има 236 у Русији. Њима управљају заиста добри, еминентни и вансеријски истраживачи", рекао је Владимир Путин током посете Сочију, где се састао са одабраним научницима чија истраживања стипендира држава.

Владимир Путин (Фото: Кремлин. ру)

Председнички програм је лансирала Руска фондација за науку. Његов главни циљ је да помогне младим научницима да искажу свој пуни потенцијал, оформе тимове и имплементирају дугогодишње пројекте. Путин је истакао као један од приоритета у руској науци и технологији "стратешке иновационе изазове".

Путин је нарочито истакао генетска истраживања. "Млади људи организују истраживачке групе и раде у перспективним новим пољима, пре свега у оним која су везана за квалитет живота, као што су питања животне средине и медицине. "Федерални истраживачки програм за истраживање генетских технологија 2019-2027" би могао да има нарочити напредак", нагласио је руски председник.

Већ ове године биће отворени први научни и образовни центри у Белгороду, Кемерову, Нижњем Новгороду, Перму и Тјумењу. Путин је нагласио и да ће се развој "мега-научних центара" наставити, те изразио наду да ће ово бити "интелектуални магнет" не само за истраживаче из Русије, већ и из других земаља.

Прочитајте ОВДЕ кога то Путин шаље у Београд и зашто.

Извор: kremlin. ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА