Најновије

ПУТИН ЗНА КОГА ШАЉЕ У БЕОГРАД: Овај човек ће ставити тачку на Вучићеву "пинг понг политику" између запада и Русије

Професор Правног факултет Дејан Мировић каже да ће нови руски амбасадор у Србији Александар Боцан Харченко ставити тачку на Вучићеву "пинг понг" спољну политику.

Александар Боцан Харченко (Фото: Јутјуб)

Боцан Харченко је један од најбољих стручњака Русије за регион Балкана, а његови сарадници га описују као врхунског професионалца, благог, сталоженог, али одлучног, са великом радном енергијом. Реч је о каријерном дипломати, који је раније био на дужности специјалног представника руског министарства спољних послова за Балкан и учествовао је у раду Савета за имплементацију мира који је пратио испуњавање Дејтонског споразума.

Био је и шеф Одсека за земље бивше Југославије, а потом и заменик директора у одељењима за Европу. Боцан Харченко је био дугогодишњи представник Русије у Контакт групи и, уз дипломате САД и ЕУ, представник у посредничкој тројци за решавање питања статуса Косова и Метохије.

Књигу “Мрежни ратови” руских геополитичара Александра Дугина и Леонида Савина можете наручити ОВДЕ.

Такође, био је члан руске делегације на Дејтонским мировним преговорима и мировној конференцији о БиХ у Паризу, а учествовао је и на бројним међународним форумима у оквиру Контакт групе и ОЕБС.

Мировић сматра да његов долазак у Србију показује да нам Москва даје на значају. Он каже да са таквим човеком као руским амбасадором у Београду Вучић више неће моћи да један дан глуми руског а други дан западног човека.

- Toм човеку не можете да говорите ми смо патриоте али не можемо сада вашем хуманитарном центру у Нишу да дамо дипломатски статус јер није време. Москва шаље неког ко је верзитан и ко није обичан амбасадор. Видећемо шта то значи – рекао је Мировић током гостовања у емисији продукције “Центар”.

 

Како је Рамзан Кадиров оштро одговорио на америчке санкције Чеченима погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА