Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО/ВИДЕО) СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ! Снајпериста са Косова "попио" руску ракету!

Сиријска армија успешно чисти замаскиране позиције терориста вођеним ракетама совјетске/руске производње. У овим сукобима терористи трпе осетне губитке, од којих је добар део са простора Кавказа али и Балкана. Припадници сиријске 4-те дивизије су помоћу вођене ракете лансиране из противтенковског ракетног система "Конкурс" уништили позицију на којој се налазио снајпериста. Снајперска тачка је лоцирана у рејону насељеног места Кабани.

Убиство шиптарског терористе у Сирији (Фото: Јутјуб)

Иначе, у овом региону су активни исламистички одреди који су састављени од иностраних бораца. Овде је регистровано присуство екстремиста са Кавказа, али и са Балкана. Кавказци су окупљени око групе "Емират Кавказ", док са Балкана највише има Шиптара који су окупљени око групе "Џемат Албани". На овом потезу су регистровани исламистички борци са простора Србије (Косово и Метохија), али их има и из Албаније, Северне Македоније и Црне Горе.

Тако је пре неколико дана ликвидиран један припадник одреда "Џемат Ислами" који је у Сирију дошао из Приштине. Према сиријским изворима том приликом је ликвидиран 23-годишњи екстремиста Рон Емини (Мухамед Албани) родом из Приштине. Он се налазио у саставу групе "Џемат Албани" која се налази у оквиру "Хаџат Тахрир Ал-Шама" (Ал-Каида Сирија).

9М113М представља противтенковску навођену ракету која је познатија као "Конкурс-М". Дугачка је 1165 мм (у транспортном контејнеру 1263 мм), а тешка 17 кг (у транспортном контејнеру 27,4 кг). Њен калибар је 135 мм. Може да дејствује по циљевима на даљини до 4000 метара.

Пробојност тандем-кумулативне бојеве главе масе 2,7 кг је 750-800 мм хомогене панцирне плоче под углом од 90 степени. Просечна брзина ракете је 208 м/сек.

Поред тандем-кумулативне бојеве главе, њена најновија модификација ће имати способност да носи и разорну бојеву главу.

Ове ракете се лансирају са истог лансирног уређаја 9П135М (модернизована варијатна) које користи и његов претходник 9К111 - "Фагот", који дејствује са ракетама 9М111 у калибру 120 мм. Ове ракете, како по домету тако и по учинку на циљу, имају скромније могућности од ракете 9М113 "Конкурс".

Сећање на убијене Копте оживео српски иконописац. Погледајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА