Најновије

ХРВАТИ СНИМАЈУ СЕРИЈУ О "ОЛУЈИ"! Ево како ће приказати злочиначку акцију у којој су протерали више од 200.000 Срба!

У Задру је почело снимање мини серије "Нестали" о злочиначкој војно-полицијској акцији "Олуја", током које је у августу 1995. протерано више од 200.000 Срба. Серију од четири епизоде, у трајању од по 50 минута, снима ХРТ у сарадњи са продуцентском компанијом Клиника студио.

Хрватска војска у операцији "Олуја" (Фото: Јутјуб)

- Серијом ''Нестали'' ХРТ жели да да допринос обележавању 25. годишњице војно-полицијске операције ''Олуја'', којом су ослобођена окупирана подручја, кључне акције која је довела до краја Домовинског рата - рекла је уредница серије Зинка Кисељак. 

Према наводима Јутарњег листа, серија говори о шесторици хрватских војника који су, десетак дана уочи "Олује", након војне операције ограниченог захвата, остали иза непријатељских линија одсечени од остатка своје јединице.

Сценариста и аутор серије је Јошко Локас, који каже да ће снимање трајати око 45 дана, односно до краја јуна. Редитељ је Кристијан Милић, а шест главних улога тумаче Горан Навојец, Бојан Навојец, Алан Катић, Ведран Живолић, Марко Циндрић и Филип Крижан.

Војна акција "Олуја" била је егзодус и страдање за више од 200.000 Срба из Хрватске, док је више од 2.000 изгубило живот или се воде као нестали.

Хрватски школарци позивали на убијање Срба. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА