Најновије

СРБИ, ОВО МОРАТЕ ЗНАТИ: Ево шта вас чека ове године на летовању у Будви! Биће веома непријатно!

По угледу на комшије, планирају увођење казни за непримерено понашање. Општина Будва планира да уведе ред у свакодневно функционисање града. Тако по угледу на суседну Хрватску планира да уведе казне за шетњу без мајице у износу од 500 евра, а за шетњу у купаћем костиму 600 евра, док је за јело и пиће на јавној површини превиђена казна од 700 евра.

Срби (Фото: Јутјуб)

Како преноси РТВ Будва, надлежне службе у том граду позвале су грађане да због значаја Одлуке о комуналном реду у свакодневном функционисању града, грађана, привредних субјеката, туриста као и њиховог односа према заједничким јавним површинама, у што већем броју помогну својим сугестијама у креирању нацрта Одлуке о комуналном реду.

- Важност ове одлуке као и правила и ограничења понашања на јавним површинама могуће је сагледати у одлукама градова суседних држава где је примера ради на Хвару туристима истакнуто обавештење о правилима и казнама које их очекују у случају непримереног понашања, па тако за шетњу без мајице, предвиђена је казна од 500 евра, а у купаћем костиму 600 евра, док казна за јело и пиће на јавној површини износи 700 евра - казали су из надлежних општинских служби.

Одлуком се, како су казали, могу прописати и разна, друга правила понашања која би регулисала комшијске проблеме паркирања, сушења веша, одлагања смећа, изгледа зграда, гласне музике итд. Како ова одлука произлази из Закона о комуналним делатностима из надлежних општинских служби истичу да је потребно да сви грађани узму учешћа у њеном формирању.

- Због горе наведеног Јавни позив за претходно консултовање трајаће два месеца, како би се припремио нацрт одлуке о комуналном реду који ће бити на јавној расправи у продуженом року, да би сва заинтересована лица кроз ову одлуку могла решити проблеме који до сада нису били дефинисани постојећим прописима - казали су из надлежних општинских служби.

Лазански жестоко одбрусио америчком професору који је увредио Путина. Погледајте ОВДЕ.

Извор: РТВ Будва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА