Најновије

ВУЧИЋ ЈЕ КУРТА И МУРАТ: Због КиM и извршитеља кампују под прозором Председника! (ВИДЕО)

Испред Председништва Србије, у Пионирском парку, већ данима „Покрет Србије Герила” и „Живи зид - Народна јака Србија” непрекидно кампују и 24 часа дежурају, организујући потписавање петиције против рада јавно-приватних извршитеља.

Игор Јакшић (Фото: Јутјуб)

Сима Реџеповић (Герила) и Игор Јакшић (Живи зид) најављују велики народни протест под називом „Не дамо Косово – битка за Кошаре 2”, за понедељак 27. мај, од 10 часова испред Скупштине Србије.

Тада ће се, после седам година, одржати у скупштинском здању седница посвећена Космету.

Скуп се организује са циљем да се покаже да је народ права власт у Србији и као опомена властима у држави да их чека Народни суд ако издају Косово, кажу организатори.

„Ово је прва грађанска слободна зона јер овде нема политичара, политичких партија и уплива политичара на наше мишљење и циљеве, а то су: да Србија треба да припада грађанима, а не поткупљивим елитама, да Србија не сме да буде чланица НАТО-а, да су Косово и Метохија  срце Србије. И да ови на власти морају да оду, а да се ни они никад не врате, односно ни Курта, ни Мурта”, истакао је за “Србин инфо” Сима Реџеповић.

Он је позвао све који желе промене да им се придруже.

„Овде је свако добродошао ко жели да помогне да сјаше Курта, да скинемо Александра Вучића Мурата и његове слуге, јер ако они остану, Србије неће бити”, поручује Реџеповић.

Живи зид

Говорећи о петицији против рада јавно-приватних извршитеља, Игор Јакшић је у име организације Живи зид подсетио да су јавни извршитељи противуставно унети у Закон о извршењу и обезбеђењу јер је Устав Србије јасан: судска власт се не може пренети на правна лица нити на другу државну институцију сем суда.

„ Данас у Србији и јавни извршитељи доносе решења, мимо суда, крећући у извршења на основу готовинских рачуна. Зато је наша борба усмерена на укидање мафијашких, противуставних извршитеља, а сви они који загоравају примену противуставног Закона о извршењу и обезбеђењу нека сами закључе шта раде,” наглашава Јакшић.

Владика СПЦ открио шта је Вучић рекао на састанку у Патријаршији, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА