Најновије

Ђурић о евентуалним контрамерама: Радићемо у договору са Србима са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да ће се о увођењу евентуалних контрамера на мере Приштине озбиљно разговарати и да ће сви потези председника Републике и Владе Србије бити повучени слушајући став Срба са КИМ.

Марко Ђурић (Фото: Кацеларија за КиМ)

- Тражиће се угао који је набољи за нас, имајући у виду да нас за нешто више од месец дана очекује самит у Паризу. Одлука каква год да буде, биће рационална и учињена тако да за нашу позицију буде најбоља, а да сепаратистима у Приштини нанесе што је могуће више штете - рекао је Ђурић за РТС.

Упитан да ли ће контрамере бити уведене, Ђурић је одговорио: "видећемо да ли, какве и када, ништа од тога нећу да прејудицирам, о томе ће тек да се разговара, рационално, имајући у виду све околности".

Он је рекао да ће сутра бити одржан први састанак Канцеларије и председника Републике са Србима са КИМ након победе Српске листе на локалним изборима у четири општине на северу Косова, која увећала резултат за 40 одсто.

- Сада нема спавања на ловорикама већ треба озбиљно да се ради у интерерсу грађана у све четири спрске општине на северу Косова - нагласио је директор Канцеларије за КИМ.

Он је рекао и да ће се у Скуспстини Србије озбиљно разговарати о стању на КИМ, пошто је Канцеларија за КИМ припремила је обиман извештај, а председник Александар Вучић ће изнети детаљну слику садашњег стања.

Русија задржава право да одговори истом мером на размештање америчког радара у Норвешкој, саопштила је Захарова. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА