Најновије

РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ОТКРИВА ГУБИТКЕ ТЕРОРИСТА У ХАМИ: Терористичка група планира нови напад!

"Хаџат Тахрир ал Шам, бивши огранак Ал-Каиде у Сирији, изгубио је 350 бораца у северној Хами од 21. маја, генерал-мајор Виктор Купчискин"- шеф руског Центра за помирење за Сирију.

Терористи Хаиат Тахрир ал-Схам (ФОТО: јутјуб)

Терористичка група је такође изгубила пет борбених тенкова, једно борбено возило, 27 камиона, два импровизована експлозивна средства и три ракетна система.

Упркос овим тешким губицима, ХТШ групише своје снаге и припрема се за покретање новог копненог напада на Сиријску арапску војску (САА) у северној Хами, према речима генерал-мајора Купчишина.

Током протекла два дана, више од 800 војника, најмање седам тенкова, три оклопна возила, 15 камионета са тешким митраљезима повучено је у југозападни део зоне за ескалацију Идлиба. Према подацима извиђања, терористи планирају да користе од два до четири аутомобила напуњена експлозивом и да их бомбаши-самоубице возе како би започели офанзиву на сиријску војску.

ХТС, подржан од стране фракција које подржавају Турци, успео је да поново заузме град Кафр Набудах у северној Хами раније ове недеље.

Сваки нови напад терористичке групе и њених савезника вјероватно ће присилити САА да обнови своју копнену операцију у северној Хами. Операција је заустављена 18. маја због нејасних разлога.

Да ли је ово покупај оцепљења Рашке области од Србије, више сазнајте ОВДЕ.


Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА