Најновије

СЕНЗАЦИЈА: Фокс Њуз објавио ко је крив за хемијски напад у Думи! "Почињем сумњати да нас манипулишу!" истакао водитељ

Ову вест није објавила САНА, ни ирански Прес ТВ или руска агенција Спутњик, већ амерички телевизијски канал Фокс Њуз и водитељ Такер Карлсон. Према интерном документу ОPCW, сиријске владине снаге вероватно нису користиле хемијско оружје 2018. године у Думи, јавља Фокс Њуз.

Хемијски напад у Думи (Фото: Јутјуб)

У међувремену, САД говори о новим ударима на Сирију као одговор на нове недоказане хемијске нападе, које нису потврдили ни “лажљивци из Белих шлемова”, како их је назвао руски генерал Игор Конашеков, ни “Агитпроп” такозване сиријске опозиције, СОХР из Лондона.
“Почињем сумњати да нас манипулишу”, каже Такер Карлсон, водитељ Фокс Њуза.

Карлсон: У априлу прошле године су Сједињене Државе провеле низ ракетних напада на владу Башара Ал Асада у Сирији. То је било други пут у две године. Као и прошли пут, разлог је била наводна употреба хемијског оружја из ваздуха против Асадових противника, побуњеника у сиријском граду Думи. Током тих догађаја мејнстрим телевизије, готово ниједна, осим наше, нису показале никакав скептицизам о службеној верзији напада.

“Пре него започнемо рат, имамо ли разлога веровати да је то истина? Знамо ли заиста да је Асад иза плинских напада? Не браним Асада, али ово је очигледно питање. Како можемо знати што се точно догодило након тако мало времена од напада? На месту злочина није било Американаца и зашто Асад то ради? Уосталом, јасно је да то штети његовим властитим интересима”, рекао је Тукер Карлсон у априлу прошле године.

Карлсон: За те смо речи претрпели агресивне нападе. Сада је из документа који је процурио у медије јасно да је било добрих разлога за скептицизам. ОPCW је главна организација за надзор хемијског оружја у свету. У интерном документу који је процурио у јавност запослени организације која је водила истрагу тврди да докази из Думе не указују на ваздушни напад. Према његовим речима, кемијско оружје било је ручно положено на тло. Дакле, могуће је да напад није био операција владиних снага. Ако је у праву, онда су се Сједињене Државе приближиле рату на темељу фалсификованих информација. И то не први пут. Код нас је Тулси Габард, демократска заступница Конгреса с Хаваја, прва жена у историји која је била ратни ветеран која се кандидирала за председницу.

Габард: Алоха, Такер.

Карлсон: Алоха, како кажу, госпођо Габард. Пуно вам хвала што сте одвојили време за нас.

Габард: Хвала.

Карлсон: Дакле, и ви сте били јако критиковани, без претеривања, за постављање скептичних питања о нашој политици према Сирији. Како оцењујете да документ који је процурио у медије и какве мисли у вама изазива?

Габард: Да, ово је значајан и врло важан преокрет догађаја. Морамо то схватити озбиљно. Споменули сте да сам у почетку изразила скептицизам око целе ситуације. Стога тражим више информација, позивам УН, ОPCW и добијам одговоре. И док добијам те одговоре, радујем се што ћу их поделити с вама и вашим гледатељима.

Карлсон: Опет чујемо, чак и ове недеље да ћемо можда морати поново бомбардовати Сирију, зато што може доћи до још једног напада употребом хемијског оружја. То је трећу годину за редом, увек у пролеће и увек у контексту неког другог међународног питања. Почињем сумњати да нас манипулишу. Је ли вам се то и догодило?

Габард: Опет, то је разлог зашто је тако важно пажљиво проверавати доказе.

Најважнији налаз из извештаја о инжењерству, који је процурило у медије, је да су плинске боце које су кориштене у нападу највероватније биле постављене ручно, што значи да су их поставили милитанти, а не сиријска влада, како је била службена нарација.

“Укратко, опажања на два места, заједно с накнадном анализом, указују на већу вероватност да су оба цилиндра ручно постављена на та два места, а не да су бачена из авиона”, стоји у делу извештаја ОPCW-а.

“Имамо потврду из више извора да је налаз аутентичан”, рекао је др. Пирс Робинсон из радне групе и каже да ОPCW не пориче аутентичност документа, али овај део није био укључен у коначно извештај о наводном нападу у Думи.

“Завршни извештај ОPCW није потписан. Нико нас није звао. То је врло необично за завршне извештаје ОPCW-а”, изјавио је Робинсон, истичући како је уместо интерног инжењерског извештаја укључено стручно знање “нејасних, неименованих, анонимних организација”, што отвара питања о томе тко точно стоји иза тих “закључака”.

Робинсон је казао како би желио знати “какав би политички притисак могао претрпети ОPCW од стране Париза, Лондона и Вашингтона како би искључио интерни инжењерски извештај у корист онога који су произвели неодређени аутсајдери”?

Сиријске ваздухопловне снаге су, како се извештава, у петак уништиле две џихадистичке базе у западном селу Идлиба. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА