Најновије

СTOЛТЕНБЕРГ: Нова војна стратегија НАТО-а против руске претње!

"Понекад је неопходно осмислити нове војне концепте како би се одржала безбедност Алијансе"- рекао је Столтенберг листу "Велт".

Столтенберг (ФОТО: јутјуб)

Он је истакао да сама способност Алијансе да изађе са новом стратегијом говори о њеној снази, јер је у стању да се мења када је то неопходно. Столтенберг није изнео детаље стратегије која је усвојена почетком недеље. Он је рекао да је нова стратегија потребна као одговор на "нову безбедносну ситуацију", као и на "изазове на истоку и на југу".

Иако НАТО већ годинама промовише наводну руску претњу, чини се да нова стратегија пребацује спор између Москве и блока на један нови ниво. Као одговор, Русија је оптужила Алијансу да планира да потпуно елиминише Русију као "конкурента".

"То је показатељ доктрине потискивања Русије. Русију је потребно елиминисати и као војног и економског конкурента", рекао је члан руског Горњег дома сенатор Олег Морозов.

И док се НАТО свим силама труди да прикаже Русију као агресора, Москва инсистира да се цела хистерија под називом "Руси долазе" користи само да се повећају војни буџети и Алијанса још више приближи руским границама.

Мапу сиријског пробоја на Кбани, погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА