Најновије

ЧЕДА ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: "Бићете жигосани шта год да урадите"

Лидер Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић поручио је председнику Србије Александру Вучићу на седници о Косову и Метохији да нађе компромис са Албанцима, наводећи да више нема места за стару политику и идеје које су погубне и које су Србију довеле у актуелну ситуацију.

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

- Бићете жигосани као издајник, шта год да урадите, али будите оно што други нису. Покушајте да будете државник, а не политичар, државници гледају у будућност, а политичари у прошлост. Отворите перспективу мира, договорите се са Албанцима - рекао је Јовановић.

Он је рекао да није питање како ћемо решити Косово, већ "шта је наше ново Косово".

- Кажете: изаћи ћемо пред народ. Замислите како ће то да се заврши? Замислите да сте питали за плате и пензије. Наш народ иде и гласа за рат, а онда се чуде како падају бомбе. Народ треба да схвати у ком времену живи. Ви сте председник, будите председник. Искорачите - рекао је Јовановић Вучићу.

Он је навео и да је "седам година власти изгубљено време у “којем смо могли макар да покушамо да постанемо пристојан народ".

- Која је то истина коју требамо да изаберемо уместо лажи - питао је Јовановић, који је рекао да је Вучић у Скупштину ушао као у приштински парламент, да је подељеност у друштву велика, да се заказују митинзи и контрамитинзи, да "Шешељ гази политичке противнике колима испред Скупштине".

Јовановић је рекао Вучићу да ни у цркви, ни у САНУ неће наћи подршку и да је сам у свему томе.

- Не знам како ћете урадити, али не идите путем који су ишли ранији председници - поручио је Јовановић и додао да нам је потребан мир са Албанцима. Како је рекао, Србији је потребан мир са Албанцима, "али пре тога мир са нама самима".

- Морате да наставите преговоре. Ако ми не помогнемо Албанцима и себи да Косово постане нормално, ујединиће се са Албанијом па ће се отворити проблем Северне Македоније, Црне Горе, Грчке - додао је он.

Погледајте ОВДЕ на шта је Шешељ упозорио Вучића.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА