Најновије

ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО СТУДЕНТКИЊА И СТУДЕНАТА БЕОГРАДА У ШАХУ 2019: 12. финални турнир "Трофеј Верице и Срећка Недељковића" (ФОТО)

Адела Великић и Марко Ненезић бране трофеје од прошле године.

Првенство у шаху у категорији студенткиња и студената (Фото: Промо)

Поштовани,

Машински факултет ће 01. и 02. јун 2019. године бити домаћин дванаестог финала појединачног Првенства Универзитета у Београду које носи назив “Трофеј Верице и Срећка Недељковића”. По десет најуспешнијих студената и студенткиња бориће се за овај престижни трофеј и наградни фонд који је установила породица наших прослављених репрезентативаца.

Као и сваке године очекује се велика неизвесност јер је турнир јако изједначен и тешко је прогнозирати фоворите. Имена Аделе Великић, Тијане Благојевић, Миле Жарковић, Стефане Милутиновић уз Теодору Ракић, Ксенију Томин, Мају Милановић и Анастасију Панић обећавају занимљиве борбе за престижан Трофеј.

Ни код студената неће бити незанимљиво јер просек око 2400 ело поена говори о снази турнира и сасвим је сигурно да се до последњег кола неће знати победник. Листа на којој су Ненезић, Зајић, Драшковић, Луковић, Вучинић, Л. Несторовић, Рајковић, Паштар, Јоцев и Војиновић, довољно говори о томе какав нас шаховски догађај очекује.

Прошлогодишњи победници су били интернационални мајстори Адела Великић и Марко Ненезић и они ће бити у прилици да бране звање најбољих.

Свечано отварање је заказано за суботу, 01. јун у 12.00 сати, у Свачаној сали 210 Машинског факултета у Београду. Следећег дана
турнира, 02. јуна партије почињу у 11.00 сати. За два дана одиграће се девет кола, по темпу игре од по 15 минута и додатних десет секунди за сваки потез.

Све партије ће бити уживо преношене преко веб сајта
www.perpetualcheck.com и Шаховског савеза Србије www.serbiachess.net

Листа досадашњих победника:

2008 ВМ Милош Перуновић и жИМ Љиља Дрљевић, 2009 ВМ Милош Перуновић и жВМ Анђелија Стојановић, 2010 ИМ Никола Несторовић и жИМ Љиља Дрљевић, 2011 ИМ Балинд Нађ Хеђеши и жИМ Марија Ракић, 2012 ИМ Никола Несторовић и жИМ Марија Ракић, 2013 ИМ Милош Лапчевић и жВМ Јована Војиновић, 2014 ИМ Иван Шаренац и жИМ Марија Ракић, 2015 ВМ Бобан Богосављевић и жИМ Марија Ракић, 2016 ВМ Бобан Богосављевић и жИМ Марија Ракић, 2017 ИМ Милош Станковић и жИМ Јована Ерић, 2018 ИМ Марко Ненезић и жИМ Адела Великић.

Организатори су Универзитетски спортски савез Београда, Машински
факултет у Београду и Шаховски клуб "Студентски град".

Изволите на Машински факултет!

Срдачан поздрав,

Небојша Баралић

Погледајте ОВДЕ како Путин игра хокеј на леду.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА