Најновије

Српска десница основала још један одбор (ФОТО)

У Новој Вароши формиран је дванаести по реду одбор Српске деснице, а први у Златиборском округу. Оснивачкој скупштини присуствовало је тридесет нововарошана који су за координатора округа изабрали Драгана Матијевића. За предесдника одбора Српске деснице у Новој Вароши одлучено је да буде Милан Дромњаковић, потпредседник је Мирјана Пантовић, док је секретар одбора Драгица Селаковић.

Српска десница основала још један одбор (Фото: Српска десница)

Присутнима се прво обратио Драган Матијевић који је на самом почетку поздравио Мишу Вацића, председника Српске деснице захваљујући се на поверењу и подршци која му је указана. Такође, Матијевић је поздравио и Александра Здравковића, генералног секретара Српске деснице, као и Бранислава Пухала, председника Савета за безбедност, који су такође присуствовали изборној скупштини.

Новоизабрани председник одбора, Милан Дромњаковић је упознао своје суграђане са програмом Српске деснице, посебно наглашавајући да му је част да буде део великог броја квалитетних људи који чине десницу, али да је то уједно и велика одговорност јер је неопходно да се успешно одговори на задатке и постављене циљеве од стране председника Мише Вацића.

„Српска десница не прича лажи своме народу, него дели његову судбину и свакодневно се суочава са изазовима.“ , рекао је Милан Дромњаковић.

Председник Савета за безбедност Бранислав Пухало је позвао на јединство свих грађана Србије, истичући да се Миша Вацић и Српска десница боре за очување и повратак традиционалним вредностима. Борба за здраву Србију је дужност свих родољуба и грађана Србије.

На самом крају, Миша Вацић, председник Српске деснице није крио своје задовољство одазивом, посебно што ће одбор чинити добри домаћини који су уважени у својој заједници, угледни привредници које суграђани цене, људи који не одустају и храбро се боре за своју Нову Варош. Председник Вацић је обећао да ће у наредном период изаћи са предлог плана који ће утицати на младе људе да у што већем броју остану да живе и раде у Новој Вароши, да стварају породице, пошто је у разговору закључено да то представља велики проблем.

„Породица за Српску десницу представља једну од основних вредности за које се боримо. Систем традиционалних породичних вредности где децу подижу отац и мајка. Да би породица настала и као таква опстала, неопходно је да се посебна пажња посвети породицама са више деце, у виду новчане помоћи, али пре тога морамо заштити труднице и породиље. Свакако егзистенцијално питање је основ свега, и зато Српска десница посебну пажњу посвећује развоју малих и средњих предузећа, подршка малим привредницима као основ националне економије.“ рекао је Вацић, додајући да улагање у мала и средња предузећа представља могућност за повећање ефективне стопе запослености.

Председник Српске деснице се у своме обраћању осврнуо и на актуелну ситуацију, односно иницијативу коју је покренуо Сулејман Угљанин, тражећи да се изврши демилитаризација Старорашке области, односно области коју Угљанин назива ткз. Санџак.

„Српска десница се у свом програму залаже да се на Косово и Метохију врати војска по Резолуцији 1244, тако да потез Угљанина сматрамо за провокацију и покушај изазивања немира. Српска десница се залаже и инсистира, да српска војска мора бити присутна на целокупној територији Србије, јер је војска поред Српске православне цркве, институција којој грађани највише верују. Где је српски војник, ту се сваки грађанин одан Србији осећа безбедним, и зато гарантујем да се војска неће повући из Старорашке области, тј. Санџака. Такође, користим прилику да подржим иницијативу председника Србије Александра Вучића, да у Новој Вароши отвори касарну специјалних јединица Војске Србије.“, рекао је Вацић.

Угљанин због фотеље "пали" Рашку област. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nacionalist.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА