Најновије

"ВЕЛИКА НЕРВОЗА У ПРИШТИНИ, ИСТИЧЕ ИМ ВРЕМЕ" Лазански открио циљ Шиптарске инавазије на север Косова (ФОТО)

Новинар "Политике" Мирослав Лазански је на Дневнику РТС-а коментарисао данашњи упад албанских специјалних јединица на север Косова и хапшења Срба.

Лазански (Фото: Јутјуб)

На питање какав развој ситуације очекује, Лазански је указао да је кључно питање шта ће бити са Србима који су ухапшени.

- Претпостављам да ће се снаге РОСУ повући, али је право питање шта ће бити са ухапшеним Србима. Видим да се Еурофор и Кфор извлаче из свега причом да је то само специјална акција полиције - рекао је Лазански, па додао:

- Ми смо већ рекли да не можемо да пређемо преко насиља, видим да има повређених, а насиље је и пробијање барикаде. Кључно је питање да ли ће Приштина ићи на радикализацију насиља. Људи који живе на северу Косова су највише погођени овим насилним чиновима, и када доживљавају овакве ствари, то резултира исељавањем.

Лазански је за крај прокоментарисао подршку Запада за потезе Приштине.

- Чак ни на Западу више нису уз Приштину по том питању. То је показатељ једне велике нервозе у Приштини, њима се жури и свесни су да им време истиче. Ствар око Косова се јако убрзава - рекао је Лазански, па додао:

- То је покушај да се ми навикнемо на њихове упаде на север! Ја сам то већ упоредио са ситуацијом арапско-израелског рата, када су Египћани симулирали прелаз Суецког канала, "уљуљкали" Израелце, да би на крају стварно прешли канал и напали Израел.

Како РОСУ пуца на српско становништво прочитајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА