Најновије

КИНЕЗИ НАПРАВИЛИ ЗМАЈЧИНУ ОД ТОПА: Обара и уништава све што лети, а ево шта ово оружје чини неуништивим

Изгледа да је противавионски топ предвиђен за оклопно возило са осам точкова, са једним 35-мм топом као главним оруђем напада, изјавили су кинески војни аналитичари дајући на увид фотографију коју је објавила Народна ослободилачка војска Кине (ПЛА).

Кинеска војска (Фото: Јутјуб)

Оружје је послато на свеобухватну вежбу коју је спровела Војна академија ПЛА артиљерије и противваздушне одбране, која је почела 17. маја и требало би да се заврши у петак, према дневном извештају ПЛА. Веи Донгку, војни аналитичар из Пекинга, изјавио је у понедељак за “Глобал Тајмс” да појава оружја у дневном извештају указује да је технологија сада сазрела и да је оружје можда већ наручено од стране кинеске армије.

Једна од предности оружја су његови точкови, који омогућавају да нови самоходни противавионски топ има већу мобилност у поређењу са онима који су већ у служби ПЛА и користе гусенице, и погоднији су за теренске операције.

Висока мобилност такође значи да оружје може покрити шири спектар ваздушног простора, теже га је детектовати и лакше је преживети непријатељске нападе, приметили су аналитичари. Извештај није детаљно описао оружје, нити је дао ознаку оружја.

Топ је вероватно опремљен електро-оптичким системом за лансирање који може да лансира 35 мм гранате како би прецизно пресекао мете у ваздуху, укључујући беспилотне летелице и крстареће ракете, рекао је Веи.

Предмети у ваздуху можда нису једини циљеви новог оружја, рекао је Веи, истичући да ако је усмерен хоризонтално, топ такође може да послужи као веома моћно оружје против земаљских циљева као што су лака оклопна возила и утврде, бункери. 

Иран је спреман за рат. Погледајте ОВДЕ шта је поручио њихов шеф дипломатије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА