Најновије

СИКТЕР ЈЕНКИЈИ: Путин загрмео као Перун громовник, муње севају, а Руси и Сиријци Америма озбиљно ово поручују!

Русија и Сирија позивају глобалну заједницу и Уједињене нације да заузму принципијелни став и позову САД да што пре повуку своје трупе из Сирије, саопштио је у среду заједнички Руско-сиријски координациони центар за за повратак избеглица.

Руски војник (Фото: РИА Новости)

- Позивамо глобалну заједницу, релевантне структуре УН и међународне хуманитарне организације да заузму принципијелни став и изврше утицај на Сједињене Државе како би се подстакли да што пре повуку своје трупе са незаконито окупираних сиријских територија, јер ове трупе подржавају илегалне оружане групе и спречавају да се у Сирији врати нормалан живот - наводи се у изјави.

Обе земље су такође позвале Вашингтон и Брисел да укину економске санкције против Сирије, наглашавајући да су ограничења компликовала набавку медицинских производа и сировина за производњу медицинских производа.

- Позивамо Сједињене Државе и Европску унију да укину економске санкције Сирији. Такве рестриктивне мере не промовишу решавање хитних хуманитарних и социоекономских проблема са којима се Сирија суочава - наводи се у саопштењу.

Америчке снаге су деловале у Сирији као део међународне Коалиције за борбу против терористичке групе ИД око четири године без дозволе Дамаска или Савета безбедности УН. Међутим, број војника се смањује, јер је амерички председник Доналд Трамп у децембру прогласио победу над ИД, обећавши да ће у блиској будућности повући најмање 2.000 војника из блискоисточне земље.

Дамаск жестоко напао Анкару. Погледајте ОВДЕ због чега.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА