Најновије

РУСКИ ЛОВАЦ ПОСТАЈЕ ЈОШ УБОЈИТИЈИ: Су-57 добија фотонски радар који чини бесмисленим америчке стелт-технологије

Реномирани кинески специјализовани сајт Mil.news.sina оценио је да микроталасни фотонски радар, којим је опремљен руски ловацпете генерације Су-57 чини америчке стелт-технологије бесмисленим.

Су 57 (Фото: РИА)

Чак процењује да америчке ометаче радара и система везе „претвара у смеће“.

Mil.news.sina указује и објашњава:

„Особенност тог типа радара је у томе што су компактни, лаки и имају велики домет. У стању су да `ухвате` силуету сваког авиона. Са резолуцијом која је неколико десетина пута боље него код класичних радара. Фотонци напросто игноришу електронска ометања која емитује противник и потпуно су неосетљиви и за моћне ометаче којима располажу САД“.

Кинески сајт указује да се ради о новом типу радара који су приближно два пута мањи од постојећих, што је њихова „озбиљна предност“.

Mil.news.sina наводи да се такви радари могу правити и у форми танке „фолије“ која се може поставити и на крило авиона, што ће саме авионе чинити осетно лакшим и побољшавати им летачке могућности.

Кинески сајт посебно наглашава да амерички чувени стелт-авиони, које Пентагон рекламира као `невидљиве`, постају бесмислени јер су те технологије потпуно беспомоћне пред фотонским радарима.

Mil.news.sina наводи да Русија своје Су-57 може користити истовремено (упарено) са беспилотним летелицама „Охотник“.

Британско издање Jane's 360 објавило је – са позивањем на функционера руске војне компаније Ростех Виктора Кладова – да је Москва спремна да пекингу понуди извозну верзију Су-57.

Амерички конгресмен изнео сулуду теорију да ће Путин поставити нуклеарке у Венецуели ако Мадуро остане. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА