Најновије

14 САТИ ЖЕСТОКОГ СУКОБА: Ракете из Газе бомбардују израелски град Бер Шева, сирене и експлозије не престају!

Ракетни напади на Израел су настављају у ноћи, чак и након што су израелске снаге одбране започеле ваздушне нападе против Хамаса и циљева Исламског џихада у појасу Газе.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Сирене су се чуле док су ракете падале на град Бер Шева вечерас. Највећи град на југу Израела, Беер Шева је обично изван домета, али сада није вѕан домашаја Хамасових најдужих пројектила.

Ракетни напади на Израел настављени су 14 узастопних сати, у једном од најжешћих сукоба између Израела и Палестине протеклих недеља. Израелске снаге одбране су известиле да је 250 ракета лансирано према Израелу.

Израел је преузео одговорност за нападе на Хамас и палестинске исламске џихадске милитантне групе, те је као одговор покренуо ваздушне нападе. Израелски тенкови такође су циљали мете у Гази, док је ИДФ тврдио да је успешно погодио Хамасове фанрике оружја и обавештајни центар те уништио исламске џихадске "тунеле за терор" које су ови користили како би ушли у Израел.

Израелски напади су однели најмање три палестинска живота, укључујући и бебу стару 14 месеци и њену трудну мајку, према министарству здравља у Гази. Убијен је и 22-годишњи мушкарац, иако није јасно да ли је био цивил или Хамас.

На израелској страни границе, 80-годишња жена је тешко рањена у палестинском ракетном нападу на град Кириат Гат. Други 49-годишњи мушкарац у Ашкелону био је лакше рањен, док је 15-годишњи дечак на време успео да побегне уз лакше повреде.

Насиље се наставило у Гази ове седмице након што су милитанти испалили ракету на Израел у уторак. Два израелска војника која патролирају у близини границе са Газом су тада убијена, што је изазвало ваздушне ударе ИДФ-а. Како су борбе ескалирале, Хамас је обећао да ће одговорити.

Прочитајте ОВДЕ све детаље о овом заоштравању ситуације у појасу Газе.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА