Најновије

ЧЕКАЋЕ ВУЧИЋА ДОК ДОЛАЗИ НА ПОСАО: Настављају се дежурства у "слободној зони"! Протести у Београду од данас сваког дана!(ВИДЕО)

Примопредаја дежурства у такозваној слободној зони испред зграде Председништва Србије на Андрићевом венцу у центру Београда обављена је данас у 13 часова, када је Бошко Обрадовић, лидер Двери, дежурство предао представницима Покрета слободних грађана и Нове странке. Обрадовић је потом на прес конференциј најавио програм током ових дежурстава и истакао да "протести од данас у Београду постају свакодневни".

Слободна зона (Фото: Јутјуб)

Примопредаја је обављена у шатору који је постављен испред зграде Предсеништва. Нови "шеф смене" је Ђорђе Накић из ПСГ, а у тренутку примопредаје у шатору и око њега било је око 50 представника опозиције.

Разговарало се о претходној ноћи, током које су, како су испричали, од комшија из околних зграда добили колаче и питу.

Ноћ је била мирна и без инцидената, кажу.

Опозиционари, такође, сматрају да се све одвија по плану, те да ће у 14 часова одржати заједничку конференцију за медије, после које Покрет слободних грађана остаје на дежурству до сутра, до 12.45 сати.

Симболична размена дужности "запечаћена" је и када је Обрадовић добио шољу са натписом ПСГ, а он њима поклонио хемијску оловку Двери.

Најављено је да ће сутрашње дежурство преузети Народна странка.

На прес конференцију која је почела у 14 часова, дошли су и Сергеј Трифуновић и Зоран Живковић.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић стигао је јутрос у зграду Председништва око 10 сати, први пут од када представници опозиције дежурају у парку на Андрићевом венцу. Дежурства испред зграде на Андрићевом венцу представљају нови облик протеста опозиције.

Обраћајући се на прес конференцији, Бошко Обрадовић је присутнима пожелео добродошлицу у "слободну зону" рекавши да је ово први дан програма који ће трајати сваки дан од 13 до 21 сат.

Он је најавио да ће сваког дана у 14 часова бити одржаване конференције за новинаре, а да након тога следе различити саџаји. Како је рекао, "централна манофестација" биће у 19.30, односно "Слобни дневник", а вечерас ће како је рекао, бити уживо емитована емисија "Утисак недеље".

За наредне дане, Обрадовић је најавлио представе, изложбе и концерте.

- Могу грађани да дођу да разговарају, ово је простор за дебату и сучељавање мишљења. Овде ћемо о свему разговарати. А од данас протести у Београду постају свакодневни - рекао је Обрадовић.

Питања за председника

Представници ПСГ су по завршетку конференције за медије поставили питања председнику Вучићу тако сто су у парку поболи летве са питањима.

Обрадовић је најавио и да ће сличне "слободне зоне" бити организоване и у другим градовима широм Србије и нагласио да се суботње шетње у оквиру протеста "1 од 5 милиона" настављају.

Он је још рекао и да ће окупљени у београдској "слободној зони" сваки дан чекати Вучића када долази на посао и одлази.

- Да га питамо, "Извините, да ли сте ви нормални?". А ако разговара са терористима, а не грађанима онда није нормалан. Или ћемо га срушити на улици или дијалогом, мени је свеједно, све одговара. Или слбободни медији и фер и поштени избори или улица. Када се прочује, биће све више грађана у слободној зони, а колега Александар Вучић биће све нервознији и ненормалнији. Сад смо му на вратима и притисак ће бити још већи - рекао је Обрадовић.

Које земље профитирају због такси: На првом месту фирме из Словеније, а једна држава је велико изненађење! Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА