Најновије

Звезда победом одбранила титулу, укупно 29. трофеј

Црвена звезда – Младост 1:0 (0:0). Фудбалери Звезде савладали су Младост из Лучана и два кола пре краја обезбедили нову титулу шампиона Србије. Партизан је након преокрета у финишу сусрета стигао до победе над Напретком - 2:1. Чукарички савладао Пролетер са 3:0. Без голова на мечу Радничког и Војводине.

Север (Фото: Јутјуб)

Црвена звезда је стигла до 29. титуле шампиона. Звезда је нападала, а у првом полувремену Младост је била та која је могла у неколико наврата до вођства, али су њени играчи пропустили пар стопостотних шанси. У наствку Звезда је била та која је доминира, промашила пенал, остала са играчем мање, ипак, голом Павкова стигла до победе и титуле.

Звезда је кренула на победу. Ређале су се прилике пред голом Росића, али нападачи црвено-белих нису успевали да нађу пут лопти до мреже. Младост је углавном претила из контранапада, али је одбрана успела да осујети продоре гостију.

Наставили су црвено-бели са притисцима на гол Младости, неколико изгледних прилика, ипак одбрана гостију је одлично функционисала. Своје шансе пропустили су пре свих Јовељић, а потом Бен и Марин.

У 22. минуту најбоља прилика на мечу и то за Младост, Бојовић је одлично упослио Бојића по средини казненог простора, овај се нашао сам испред Борјана, али је био непрецизан и лопта одлази крај леве стативе. Минут касније после брзе контре Бојовић је излетео пред гол Звезде, али је и његов покушај осујећен. Период игре у коме је Младост озбиљно запретила закључио је Радивојевић, који се после контре нашао у доброј прилици, али није успео да савлада Борјана.

Велика гужва у казненом простору гостију у 31. минуту, ипак, голман Росић је изашао као победник.

Младост је одговорила брзом контром сам у петерцу испред Борјана био је Бојић, шутирао, али је голман Звезде успео да одбије лопту у корнер. У наставку акције сам је на петерцу био Радивојевић, али је лоше захватио лопту па је и ова шанса пропала.

Звезда је наставила да држи лопту у свом поседу, притиска гол противника, али није успела да пробије бедем испред гола гостију, па се на полувреме отишло при резултату који је важио на почетку сусрета.

Црвено-бели су кренули још агресивније у наставку. Младост се углавном бранила, и ретко прелазила половину терена. Велику прилики пропустио је Вукановић 52. минути, после гужве у казненом простору, његов ударац је био непрецизан па је пропала и ова шанса.

Црвено-бели су пропустили велику шансу у 62. минуту. Марин је упутио сјајан центаршут са десне стране, највиши у казненом простору био је Родић и главом упутио ударац, који голман Росић успева да одбрани.

Најбољу шансу да поведе Звезда је прпустила у 67. минуту. Након што је Павков оборен у казненом простору, голман Росић је одбранио ударац Бена са беле тачке. Минут касније црвено-бели су остали са играчем мање. Гобељић је због симулирања зарадио други жути картон и судија му је показао пут у свлачионицу.

Иако са играчем мање црвено-бели су наставили да нападју, а своју шансу прпустио је Павков у 76. минуту, тачније његов ударац главом одбранио је голман Росић. Четири минута касније Бен није успео да погоди мрежу са неколико метара.

Можда и најлепша акција црвено-белих крунисана је поготком у 83. минуту. Јованчић је са леве кренуо ка супротној страни, уочио је Гајића, који се убацивао у казнени простор по десној страни, уследио је сјајан пас. Гајић враћа лопту ка Павкову који прецизним ударце успева да савлада Росића и донесе свом тиму предност.

До краја сусрета црвено-бели су умирили темпо и мирно привели меч крају.

Резултати и стрелци 5. кола плеј-офа:
Црвена звезда - Младост 1:0 (Павков 83)
Партизан - Напредак 2:1 (Пантић 63, Шћекић 90+3 - Илић 20)
Раднички - Војводина 0:0
Чукарички - Пролетер 3:0 (Мудрински 6, 36, Шапић 79).

Табела: Црвена звезда 54, Раднички 46, Чукарички 37, Партизан 36, Младост 32, Напредак 27, Пролетер 22, Војводина 21.

Ко је нови председник Македоније сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА