Најновије

СВЕТСКИ МЕДИЈИ БРУЈЕ: ЛАВРОВ ОТКРИВА - Да ли ће Американци ипак напасти Венецуелу?!

Државни секретар Мајк Помпео кренуо је на четвородневни пут у Европу ради разговора са европским и руским колегама о питањима која се крећу од арктичке сигурности до кризе у Венецуели. Нема могућности било какве војне интервенције у Венецуели, изјавио је у понедељак руски министар иностраних послова Сергеј Лавров.

Мајк Помпео, Николас Мадуро и Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

- Ми смо против непријатељстава било где и против кршења међународног права, употреба силе може бити одобрена само од стране Савета безбедности УН или се сила може користити као одговор на агресију против суверене државе. Ништа од тога није виђено у Венецуели ни у једној варијанти - изјавио је Лавров након разговора са америчким државним секретаром Мајком Помпеом у финском граду Рованиемију.

Лавровов говор долази након разговора са државним секретаром Мајком Помпеом раније тог дана. Двојица високих званичника одржали су разговоре лице у лице на маргинама састанка Арктичког савета. Помпео је у понедељак допутовао у Рованиеми у Финској, како би учествовао на министарском састанку Арктичког савета и одржао велики говор о америчкој политици у региону.

Срушио се “Бомбардер Челенџер 601”. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА