Најновије

АМЕРИКА ЖЕЛИ НАШЕ БОГАТСТВО! Мадуро загрмео: "Венецуела се никада неће предати! Лудило Трампа се мора зауставити"

„Оно што (амерички председник Доналд) Трамп тражи у Венецуели је венецуеланска нафта и богатства Венецуеле: злато, гас, дијаманти и друго материјално богатство“, рекао је Николас Мадуро за телевизију РТ.

Николас Мадуро (Фото: Јутјуб)

Према речима венецуеланског лидера, њега не брине како ће ући у историју. Али напоменуо је да неће ући у историју земље као издајник.

„Молим се да моја земља не буде подвргнута војној интервенцији Американаца. У Венецуели неће бити рата, војне интервенције, али то не значи да се ми не припремамо да бранимо своју земљу… Користим сва средства комуникације како бих од целог света тражио да осуди лудило Доналда Трампа. Венецуела се никада неће предати“, додао је Мадуро.

У уторак 30. априла су се венецуелански опозициони лидер Хуан Гваидо, који се прогласио за председника земље, и његове присталице окупиле у Каракасу на ауто-путу испред војне базе „Карлота“. Раније је Гваидо позвао народ Венецуеле и војску да изађу на улице како би окончали Операцију Слобода за свргавање легитимног председника државе Николаса Мадура.

Према речима министра одбране Венецуеле Владимира Падрина, оружане снаге земље у потпуности остају на страни „устава и легитимних власти“.

У Венецуели су 21. јануара почели масовни протести против актуелног председника Венецуеле Николаса Мадура. Председник Парламента Венецуеле Хуан Гваидо се 23. јануара прогласио за привременог шефа државе. Сједињене Америчке Државе и низ других земаља су признале Гваида и захтевају од председника Венецуеле Николаса Мадура, ког не сматрају легитимним шефом државе, да не дозволи насилне акције против опозиције. Мадуро је Гваида назвао „марионетом Сједињених Америчких Држава“. Лидера Венецуеле Николаса Мадура као легитимног председника подржавају Русија, Кина и низ других земаља.

Прочитајте ОВДЕ све околности пада бомбардера.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА