Најновије

ОСУДА УСТАШТВУ: Следи избачење из Европског парламента

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта затражи је данас да Министарство спољних послова покрене акцију да се хрватској европосланици Ружи Томашић одузме мандат у Европском парламенту, јер у медијима јавно симпатише усташе и усташки покрет.

Усташки скуп (Фото: јутјуб)

Линта у саопштењу наводи да је добро познато да је Ружа Томашић међу највећим србомрсцима у Хрватској и то веома директно и често показује кроз своје јавно деловање:

“Њено отворено величање злочиначког усташког покрета и усташких злочинаца је главни разлог што је поново на изборима за Европски парламент у Хрватској, као и на онима 2014. године, освојила највише гласова бирача. Хрватски државни врх на челу са Андрејом Пленковићем, Колиндом Грабар Китаровић и Горданом Јандроковићем се суштински слаже са Ружом Томашић јер ћути на њен брутални говор мржње, позивање на насиље и ратну реторику.”



 

Линта сматра да је срамота за Европски парламент да ће његова чланица и у наредном петогодишњем сазиву бити "отворена нацисткиња Ружа Томашић":

“Европски парламент и друге институције Европске уније треба посебно да забрине чињеница да је једној њеној чланици нацифашизам постао готово нормална појава. Бројне чињенице потврђују тезу да је усташтво темељ данашње Хрватске и да је она настала на злочинима и етничком чишћењу Срба и систематском уништавању и отимању њихове имовине.”

Према његовом мишљењу, за већину хрватских политичара, црквених достојанственика, као и за већину Хрвата, усташе су борци за слободу а не зликовци који су извршили геноцид над српским народом: 

"Разлика је у томе што Ружа Томашић јавно и без увијања говори оно што мисли већина хрватског народа и елите".

Како је прошао фестивал лажне шиптарске историје у Београду, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА