Најновије

"ПАЛИЛИ СУ СВЕ ПРЕД СОБОМ, ДО БЕСВЕСТИ СУ МЕ ТУКЛИ У ЏИПУ" Страшна сведочења Срба претучених у бруталној акцији РОСУ

"Почео сам да бежим... палили су све пред собом... тукли су ме испред рођакове куће... до бесвести..." - Ово су само делови сведочења шест житеља Зубиног Потока које су припадници Росу брутално премлатили, а потом привели.

РОСУ-полиција лажне државе (Фото: јутјуб)

Сви су прексиноћ пуштени на слободу, а тројица су због тешких телесних повреда задржани на лечењу.

“Дошли су до куће која је удаљена педесетак метара од магистралног пута, у којој живе моји рођаци. Ухапсили су више чланова породице Миловановић. Стајао сам са стране и гледао, али су кренули и на мене. Почео сам да бежим, али су они запуцали. Скочио сам са висине од четири метра и повредио ногу. Један је дошао до мене и наставио да пуца с намером да ме пресече рафалом. Срећом, није ме повредио” – прича Раденко Миловановић из Зубиног Потока, који је због повреда хоспитализован у болници у Косовској Митровици.
 

Овај младић каже да је било као у ратном стању и да су припадници РОСУ уништавали све што им се нашло на путу.

“Ми смо голоруки били, нико на њих није пуцао. Они су рушили и палили све пред собом, а ми смо покушавали да заштитимо наше породице и имовину. Имали су фантомке и били под пуном ратном опремом” – каже Раденко.

Предраг Миловановић сведочи:

“Специјалци су ме бацили на земљу, отели телефон, покушавали да уђу у фолдер са фотографијама. Тукли су ме испред рођакове куће, али и у џипу. Звала ме је супруга и тада је зазвонио мој телефон који ми је полицајац претходно отео. Чула се мелодија "Марш на Дрину...". То их је опасно наљутило па су ми разбили телефон и тукли ме до бесвести” - каже Миловановић, на чијем се лицу још увек виде повреде које је задобио током хапшења.

А бруталној акцији полиције ухапшен је и Рус Михаил Красношченков, иначе радник Унмика у Зубином Потоку. Њега су претукли полицајци када је покушао да их заустави да не бацају шок бомбе и сузавце. Ударен је кундаком у главу због чега је задобио прелом лобање, јагодичне кости, и вилице. Али, након два дана, у четвртак су косовске службе дале дозволу да возило УН одвезе Красношченка на даље лечење на ВМА у Београду.

Шта Македонија ради поводом “Велике Албаније”, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА